В номінації «МІСЬКИЙ ГОЛОВА РОКУ»

ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ
«ЛЮДИНА РОКУ– 2010»

 МЕЛЬНИК Сергій (45 років)

Відео дня

Хмельницький міський голова

«Заслужений економіст України» (за вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм 2007 р.), нагороджений орденом рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня (за заслуги у відродженні духовності України, серпень 2006 р.) та орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (за вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Указ Президента України №1003/2009 від 3 грудня 2009 р.)

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2010 році – за підсумками рейтингового дослідження «ТОП-100. Кращі міста й регіони України» Хмельницький посів перше місце за сукупністю показників соціально-економічного розвитку у всеукраїнському рейтингу серед міст з населенням від 100 до 500 тис. осіб;  завершено будівництво та відкрито міський протитуберкульозний диспансер з поліклінікою на 150 відвідувань в зміну та денним стаціонаром на 35 ліжок (загальна вартість проекту склала 14,4 млн. грн.); введено в експлуатацію 100 квартирний житловий будинок для працівників гуманітарної сфери; в місті введено в експлуатацію 167 тис. кв. м. житла; здано в експлуатацію першу чергу спортивного комплексу Хмельницької ДЮСШ №3; створено дитячу школу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва; відкрито філію дитячої школи мистецтв з хореографічним відділенням; побудовано скейт-парк для молоді міста; відкрито два нових спортивних клуби в новобудовах міста; відкрито перший в Україні музей-студію фотомистецтва; відкрито музей спортивної слави; капітально відремонтовано парки та сквери міста, 11%  доріг міста; тарифи на житлово-комунальні платежі вдалося утримати на рівні найнижчих в Україні; повторне обрання міським головою.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети - Конкретні справи, дії, вчинки, реальні результати праці, конструктивні пропозиції, толерантне відношення до опонентів; ставлюсь до людей так, як хочу щоб вони ставились до мене. Життєвий девіз: «З вірою у Бога і з Богом у серці»

Назвіть ангела-хранителя, який допомагає Вам досягати успіху - Відчуття відповідальності перед власним сумлінням.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? - В дитинстві мріяв стати льотчиком.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? - Побудувати справжній палац спорту у нашому місті з великим ігровим полем, із трибунами для глядачів.

Бути сьогодні успішним – це… бути освіченим, результативним у роботі.

Яка подія в Вашому житті пов’язана з цифрою 15? - 15 років працюю в самоврядуванні.

Чи носите Ви який-небудь талісман, і якщо «так», то який? - Іконку.

Що Ви говорите собі, прокинувшись вранці? А на ніч перед сном? - Господи, дай сил і терпіння.

Якби у Вас була можливість «почати все з нуля», що саме Ви б змінили у своєму житті? - Думаю, що нічого не змінював би, хіба що більше уваги приділив би вивченню іноземних мов.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? - Думаю що щастя таки не в грошах, але коли їх (грошей) немає, важко в це повірити.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... зроблю наступний крок».

Кому в цьому житті Ви заздрите?- Віртуозам гри на скрипці, мені здається, що я так ніколи не зміг би...

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? - Довірливість.

Скільки разів на  день Ви дивитесь у дзеркало і навіщо?- Зранку йдучи на роботу.

В якому віці Ви вперше закохались? - У 15 років.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? - Ільф і Петров «Дванадцять стільців».

Ваш улюблений афоризм? – «Вивчайте матчастину (матеріальну частину)!»

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? - З Корольовим Сергієм Павловичем.

Якщо б Ви стали Президентом України, щоб Ви зробили в першу чергу? -Провів би судову реформу, добившись справжньої незалежності судів.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? - Найголовнішим своїм досягненням вважаю те, що я виростив сина.

Щодо найбільшої помилки… сподіваюсь вона вже в минулому.

Що принесло особисто Вам перше десятиріччя XXI століття? - Перемогу міста Хмельницького у  Всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою та громадського порядку» (1-е місце) в 2008 році.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? - Робота на присадибній ділянці, в саду, на пасіці.

 

ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ
«ЛЮДИНА РОКУ– 2010»НОВАЦЬКИЙ Володимир (52 роки)

Южненський міський голова

Кандидат економічних наук, доцент; Нагороджений Почесними грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2010 році - Перемога на виборах Южненського міського голови, як знак довіри мешканців до моєї роботи протягом попереднього періоду.

Ваша «Формула успіху», життєвий девіз - «Формула успіху»: Постійна віра та впевненість в успіх. Життєвий девіз: «Став недосяжні цілі, щоб досягнути високої мети»

Назвіть ангела-хранителя, який допомагає Вам досягати успіху - Сім’я, постійна віра та підтримка дружини

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? - Ранній період – військовим (згадуються дитячі спогади, як випроваджували та зустрічали військовослужбовців до армії, яке це було свято у нашому селі); Більш дорослим  мріяв бути архітектором, хоча малювати не вмію)))) А в юності завжди мріяв бути спортсменом та пов’язати все життя зі спортом.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? - Хотів би в віддаленому майбутньому завжди асоціюватися у мешканців міста Южного з високим результатами діяльності протягом тривалих років.

Бути сьогодні успішним – це… мати  міцну сім’ю, здорових дітей, займатися улюбленою справою, яка приносить результат, та відчувати, що люди, які тебе оточують, щасливі.

Яка подія в Вашому житті пов’язана  з цифрою 15? - У моєї дружини День народження 15-го травня.

Чи вірите ви у щасливі та нещасливі цифри? Якщо вірите – які цифри для вас щасливі?  - Вірю в щасливі цифри. Щасливе число для мене «11», от навіть зараз запитання про улюблене число знаходиться під номером «11»))))

Багато життєвих подій пов’язано з числом «11». Так, наприклад, інавгурація на посаду міського голови відбулася 11-го числа 11-го місяця об 11.00, тільки рік був 2010.

Що Ви говорите собі, прокинувшись вранці? А на ніч перед сном? - Перед важливими подіями обов’язково читаю молитви. Також, коли мене турбують певні думки зранку, ввечері чи вночі, я постійно переключаюсь в думках на футбол і згадую, де, хто, коли, як грав)))) і це завжди мені допомагає.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? - Запорука щастя, мабуть, сімейне благополуччя, але я не буду заперечувати те, що гроші є одною із складових сімейного щастя та благополуччя.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... знайду спільну мову»

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? - Висока емоційність

Скільки разів на  день Ви дивитесь у дзеркало і навіщо? -  Стільки ж, як всі нормальні люди))) та обов’язково перед тим, як зустрітися з аудиторією міста.

В якому віці Ви вперше закохались? - У 7 років

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? - «Собаче серце» М. Булгакова

Ваш улюблений афоризм? - «Мало знати собі ціну – потрібно ще користуватися попитом» (М. Жванецький)

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? – З Вінстоном Черчіллем.

Якщо б Ви стали Президентом України, щоб Ви зробили в першу чергу? -

Удосконалив би систему підготовки та розподілу кадрів в органах державного управління, від чого залежить ефективність та результативність управління державою.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? -

Досягнення: постійне отримання довіри людей в колективах, в яких мені довелося працювати, адже на мій погляд, відверті та щирі відносини скріплюють не тільки сім’ю, а й колектив, в якому ти працюєш, без довірі неможливо досягнути високих результатів.

Найбільша помилка: в свій час до кінця не вивчив англійську мову.

Що принесло особисто Вам перше десятиріччя XXI століття? - Багато змін: нові посади та цікаву роботу, перемоги у місцевих виборах.

Яке зайняття для  Вас -  найкращий відпочинок? - Спорт – люблю як особисто грати, так дивитися різні змагання. Регулярно ходжу на всі матчі баскетбольних, волейбольних, гандбольних та інших команд нашого міста.

 

ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ
«ЛЮДИНА РОКУ– 2010»САВЧУК Василь (51 рік)

Білоцерківський міський голова

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2010 році - Перемога на виборах 31 жовтня 2010 року! Мої земляки довірили мені вдруге керівництво містом, обравши міським головою Білої Церкви.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети - Робити людям добро, воно завжди повертається сторицею.

Назвіть ангела-хранителя, який допомагає Вам досягати успіху - Святий Василь.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? - Мірошником  (Дід був мірошником і завжди був білим від борошна).

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? - Мрію про кругосвітню подорож.

Бути сьогодні успішним – це… Бути освіченим.

Яка подія в Вашому житті пов’язана  з цифрою 15? - 15 серпня 1981 року я розпочав свою трудову діяльність після закінчення історичного факультету Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка.

Що Ви говорите собі, прокинувшись вранці? А на ніч перед сном? - Щось собі сказати не встигаю ні зранку, ні ввечері.

Якби у Вас була можливість «почати все з  нуля », що саме  Ви   б змінили   у своєму житті? (Приймаються всі позиції – від фаху до розміру одягу) - Збільшив би кількість дітей (мінімум четверо).

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? - Щасливий у своїх дітях – маю двох синів.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я...все зроблю, аби Біла Церква стала одним із кращих міст України.

Кому в цьому житті Ви заздрите? - Тим, хто має багато вільного часу.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? - Доброта.

Скільки разів на  день Ви дивитесь у дзеркало і навіщо? - Один раз на день – вранці, коли голюся.

В якому віці Ви вперше закохались?  - У першому класі.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? - «Двенадцать стульев», «Золотой теленок»

Ваш улюблений афоризм?  - Per aspera, ad astra   (Крізь терни до зірок).

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?  - З Гаєм Юлієм Цезарем.

Якщо б Ви стали Президентом України, щоб Ви зробили в першу чергу? - Розробив би і  реалізував програму будівництва спортивних споруд по Україні.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? - Досягнення – посада міського голови; Найбільша помилка – посада міського голови.

Що принесло особисто Вам перше десятиріччя XXI століття? - Сходження на Ельбрус

Яке заняття для  Вас -  найкращий відпочинок? – Мандрівка.