Київ. 1 лютого. УНІАН. Народний депутат України Олег ЦАРЬОВ (фракція Партії регіонів) звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням провести об'єктивну й всебічну перевірку висловлювань представників радикальних націоналістичних організацій, які спрямовані на розпалювання етнічної ворожнечі між громадянами східної та західної частин України й відкрито пропагують посібників нацистів.

Про це О.ЦАРЬОВ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Я вже направив запит на ім'я Віктора ПШОНКИ, в якому вказую на висловлювання публічних людей, в яких лунають заклики до збройного повстання й повалення законної влади в Україні. Я прошу Генеральну прокуратуру провести об'єктивну й всебічну перевірку", - сказав О.ЦАРЬОВ.

Відео дня

Зокрема, сказав О.ЦАРЬОВ, у своєму депутатському зверненні він наводить висловлювання лідера УНА-УНСО Юрія ШУХЕВИЧА на віче у Львові з нагоди Дня Соборності України, де він "публічно закликав до повернення всіх етнічних земель, які, на його думку, є українськими".

Крім того, О.ЦАРЬОВ просить вивчити висловлювання депутата Львівської міськради Юрія МИХАЛЬЧИШИНА, опубліковані на сайті газети "Факты и комментарии", із закликами до повалення законної влади й розколу України на західну та східну частини, а також аналогічні висловлювання секретаря Львівської міської ради Василя ПАВЛЮКА і депутата Львівської облради Ірини ФАРІОН.

У свою чергу, голова Луганської обласної ради Валерій ГОЛЕНКО додав, що такі заяви є усвідомленими політичними провокаціями, спрямованими на дестабілізацію політичної ситуації в Україні.

"Коли йдеться про революцію під прапорами Степана Бандери - ця, звичайно ж, агресивна, м'яко кажучи, риторика, граничить із порушенням законодавства України. І тут вже - предмет правоохоронних органів - проаналізувати ці заяви. Мета цих заяв - підірвати соціальний мир у країні і перешкоджати реформам, які розпочаті Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ", - вважає В.ГОЛЕНКО.