Київ. 1 лютого. УНІАН. У Луганську в березні відбудеться другий Антифашистський форум України.

Про це співголови Антифашистського форуму - народний депутат України Олег ЦАРЬОВ (фракція Партії регіонів) і голова Луганської обласної ради Валерій ГОЛЕНКО - повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Орієнтовно, 25 березня ми плануємо провести другий Антифашистський форум України у Луганській області. І темою форуму стане расизм, ксенофобія і неонацизм у сучасній Україні", - сказав В.ГОЛЕНКО.

Відео дня

За його словами, у форумі візьмуть участь представники Всесвітньої ветеранської федерації, а також делегації з Польщі, Німеччини, Росії та Ізраїлю.

"На форумі планується ухвалити звернення до парламентів і урядів із закликом засудити ультранаціоналістичні організації за політику культивування неонаціоналістичної ідеології, за героїзацію колабораціоністів", - повідомив В.ГОЛЕНКО.

"Ми зараз працюємо, і на форумі озвучимо списки українських політиків, причетних до героїзації колабораціоністів. Цей список буде направлений до посольств країн Євросоюзу з проханням закрити їм в'їзд до Європейського Союзу", - додав він.

У свою чергу, О.ЦАРЬОВ зазначив, що на даний час готується до видання збірка цитат українських націоналістів.

"Ми маємо намір видати збірку цитат українських ультранаціоналістів з початку ХХ століття і включаючи сьогоднішні дні. І презентувати його на Антифашистському форумі у березні, який ми проведемо в Луганську", - повідомив депутат.