Київ. 19 січня. УНІАН. Кримський республіканський комітет Соціалістичної партії України і татарська громадська організація «Авдет» закликають жителів автономії не брати участь в акціях опозиції 20-22 січня.

Відповідні заяви були оприлюднені регіональним представниками рескому СПУ і громадської організації на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, як заявив перший секретар рескому СПУ Володимир СМИРНОВ, акції з нагоди річниці утворення Автономної Республіки Крим 20 січня і Дня Соборності України 22 січня, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації і міжнаціональної злагоди на півострові. При цьому В.СМИРНОВ відзначив, що організаторами акції виступає регіональне представництво партії «Батьківщина» і Меджліс кримськотатарського народу на чолі з Мустафою ДЖЕМІЛЄВИМ. На думку В.СМИРНОВА, таким чином деякі «відомі» і впливові на півострові народні депутати від БЮТ намагаються за допомогою політики захистити власні земельні інтереси.

Відео дня

У свою чергу, глава Сімферопольського регіонального відділення «Авдет» Ділявер РЕШИТОВ оприлюднив заяву представників кримських «полян протесту», в якій громадська організація також закликає кримчан не брати участі в акції. У заяві, зокрема наголошується, що колишня влада півострова умисне винайшла ярлик «самозахоплення» для т.з. «полян протесту», щоб представити учасників мирних акцій як екстремістів і порушників земельного законодавства. При цьому, наголошується в заяві, колишня влада використовувала земельне питання в цілях ескалації міжнаціональної напруженості, дезінформуючи татар і слов'ян з питань розподілу землі.

«Ми закликаємо кримчан проявити витримку і спокій і відмовитися від участі у мітингах і демонстраціях під гаслами недовіри до нової влади», - відзначив Д.РЕШИТОВ.