Київ. 19 січня. УНІАН. У віче 22 січня на Софійській площі Києва з нагоди Дня Соборності України очікується участь понад 10 тисяч осіб.

Про це один з організаторів акції, координатор Народного комітету захисту України (НКЗУ) Михайло РАТУШНИЙ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Ми очікуємо орієнтовну кількість людей - понад десять тисяч, згідно з поданою заявкою", - сказав він.

Відео дня

За словами М.РАТУШНОГО, ініціативу НКЗУ з проведення віче підтримали всеукраїнські об’єднання "Свобода" та "Батьківщина", Європейська партія України, Конгрес українських націоналістів, партія “Реформи і порядок”, Українська народна партія, партія "Народна самооборона", багато громадських організацій, Українська православна церква Київського патріархату, Українська греко-католицька церква, інші.

"Дуже приємно, що майже всі політичні сили, релігійні конфесії, громадські організації візьмуть участь у проведенні віче”, - сказав М.РАТУШНИЙ.

Разом із тим, він зазначив, що на сьогодні організатори заходу не володіють інформацією про те, що Партія регіонів також подавала заявку на проведення масових акцій 22 січня.

Водночас М.РАТУШНИЙ висловив жаль, що окремі політичні партії, зокрема "Фронт Змін", не погодилися на пропозицію приєднатися до акції і проводитимуть власну.

"Це дуже сумно, що хтось, а саме – ЯЦЕНЮК, буде проводити акцію на Контрактовій площі, яка не є таким історичним місцем, як Софія... Я думаю, що це не мудре рішення", - сказав він.

Крім того, М.РАТУШНИЙ зауважив, що влада вчинила б мудріше, якби не заявляла про якісь "провокації" чи "кровопролиття" у День Соборності, а навпаки сама б забезпечила приїзд людей на свято до Києва.