Наприкінці березня незгасимий вогонь Прометея, що надихає людей на величні і благородні справи, знову осяє урочисте дійство на честь переможців і лауреатів загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2010». І це буде особлива церемонія – ювілейна, п’ятнадцята.

Для молодого амбітного проекту, який майже відразу набув статусу загальнонаціонального та утримує лідерство серед існуючих в Україні суспільних рейтингових програм, 15 років - важливий і знаковий рубіж. А ювілейні урочистості – вагомий привід зібратися разом переможцям і лауреатам усіх попередніх років, нашим вірним друзям і незмінним симпатикам, усім, хто щиро вірить у багатющий потенціал нашої нації і світле майбутнє своєї країни.

Відео дня

Саме ця віра і впевненість у невичерпаність в Україні непересічних, обдарованих і сильних духом особистостей була головною мотивацією під час розробки і подальшого розвитку проекту «ЛЮДИНА РОКУ». Усі 15 років наша Програма залишається вірною своїм базовим принципам: через публічне визнання найдостойніших впливати на національну свідомість, відтворювати епоху через особистість.

Зазвичай о цій порі ми зустрічаємось із представниками засобів масової інформації, інформаційних агенцій, інших комунікаційних мереж. Вони першими дізнаються і надають публічності попереднім та остаточним підсумкам експертного опитування, рішенням Вищої Академічної Ради щодо володарів  спеціальних міжнародних премій та іншій важливій інформації.

Заключний етап Програми – найбільш інтенсивний і насичений період у підготовці до найголовнішого дійства – Урочистої церемонії вручення премії «ЛЮДИНА РОКУ – 2010». З жовтня 2010 року розпочалась широкомасштабна робота по творчому і технічному втіленню оригінального сценарію ювілейної церемонії, яка пройде під гаслом «15 РОКІВ ВИЗНАННЯ. 15 РОКІВ ПЕРЕМОГ. 15 РОКІВ РАЗОМ!». В Урочистій церемонії візьме участь безпрецедентна кількість дуже відомих і популярних виконавців, а до її підготовки залучені найбільш креативні спеціалісти в галузі режисури, постановки та сучасних технічних засобів супроводження таких масштабних заходів.

Та в центрі уваги Програми були і залишаються люди, які творять нову Україну. Ті, в серцях яких не згасає прагнення долати перешкоди і здійматися на найвищі вершини, ті, імена яких вже 15 років поспіль в урочистій атмосфері називає програма «ЛЮДИНА РОКУ», зводячи для них п’єдестал загальнонаціонального визнання.

м. Київ, 18 січня 2011 р.

Генеральна дирекція загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» повідомляє  засобам масової інформації, що 18 січня 2011 року підведені остаточні підсумки експертного опитування за 2010 рік, та доводить до відома громадськості імена кращих представників української еліти, які за свої професійні досягнення у 2010 році визначені лауреатами   п'ятнадцятої  загальнонаціональної    програми    «ЛЮДИНА РОКУ – 2010»  у 18 професійних номінаціях Програми (повний перелік лауреатів додається).

Програма передбачає присудження титулу «ЛЮДИНА РОКУ» найбільш видатним особистостям України, які досягли значних успіхів у найважливіших для держави  сферах професійної і громадської діяльності. 

Напередодні урочистої церемонії вручення премії п'ятнадцятої загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2010» члени Вищої  Академічної Ради Програми шляхом таємного голосування визначать володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ – 2010» (по одному з трьох лауреатів у 18-ти номінаціях Програми).

Урочиста церемонія вручення премії «ЛЮДИНА РОКУ – 2010» відбудеться 26 березня 2011 року о 15.00 у Національному палаці мистецтв «УКРАЇНА».

Телевізійна трансляція Урочистої церемонії відбудеться в ефірі ПЕРШОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕЛЕКАНАЛУ.

Пряму трансляцію в мережі Internet забезпечують компанії «ЛАКИ ЛАЙН» та «INTV».

ВИЗНАЧЕНІ ЛАУРЕАТИ П'ЯТНАДЦЯТОЇ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ – 2010»

1.           РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛІДЕР РОКУ

Номінуються керівники облдержадміністрацій, які найбільш ефективно сприяють соціально-економічному розвитку регіону, вагомому наповненню держбюджету, невпинному зростанню національного валового продукту  та добробуту населення. На звання «Регіональний лідер року» можуть також претендувати найбільш відомі та впливові представники громадської, політичної, економічної та гуманітарної еліти регіонального рівня.

ЛАРІН Сергій - Голова  Кіровоградської облдержадміністрації

МАТВІЙЧУК Едуард - Голова Одеської облдержадміністрації

ПАПІЄВ Михайло - Голова Чернівецької облдержадміністрації

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Віктор ЯНУКОВИЧ, Євген КАРТАШОВ, Сергій ГРИНЕВЕЦЬКИЙ, Віра УЛЬЯНЧЕНКО, Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ

2.           МІСЬКИЙ ГОЛОВА РОКУ

Номінуються міські Голови (мери) міст, чиї плідні зусилля в ім’я економічного розвитку рідного міста та добробуту городян, збереження і примноження історичної та культурної спадщини свого краю, досягнення політичної та соціальної стабільності, сприяння побудові    інституту   місцевого самоврядування набули широкого визнання у самому місті та за його межами.

МЕЛЬНИК Сергій - Міський голова м. Хмельницький

НОВАЦЬКИЙ Володимир - Міський голова м. Южне

САВЧУК Василь - Міський голова м. Біла Церква

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Іван КУЛІЧЕНКО,  Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО, Олександр ЛУК’ЯНЧЕНКО, Володимир ЧАЙКА, Сергій БРАЙКО, Володимир САЛЬДО, Михайло ДОБКІН

3.           ПРОМИСЛОВЕЦЬ РОКУ

Номінуються керівники промислових підприємств базових галузей промисловості України (машинобудівної, авіабудівної, нафтогазової, енергетичної, металургійної, хімічної, автомобілебудівної, трубної, тощо) будь-яких форм власності (державні, спільні та приватні), які протягом 2010 року працювали найбільш ефективно і стабільно, чия діяльність була спрямована на виготовлення конкурентноспроможної промислової продукції і чий  внесок  у національний валовий продукт  -  найвагоміший.

КОРОЛЕНКО Михайло - Голова правління ВАТ «Південний ГЗК»

НЕЧАЄВ Олександр - Генеральний директор ДХК «ТИТАН України»

ШАПІРО Ілля  Директор ВАТ «Дніпропетровський трубний завод»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Микола ЯНКОВСЬКИЙ, Анатолій СОКУРЕНКО, Віталій САЦЬКИЙ, Євген ЛАПІН, Дмитро КІВА,  Віктор СУБОТІН

4.           ПІДПРИЄМЕЦЬ РОКУ

Номінуються найкваліфікованіші та найуспішніші представники підприємницьких та ділових кіл України, які досягли протягом 2010 року найбільш вагомих успіхів та динаміки розвитку у наступних сферах діяльності: керівництво та управління багатогалузевими холдінгами та управляючими компаніями, корпоративне управління, транспорт, будівництво та виробництво будівельних матеріалів, телекомунікації,  високі технології, виробництво алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, тощо.

ГЛІМБОВСЬКИЙ Олександр - Голова Наглядової ради Групи компаній «Альтіс-Холдінг»

ПИЛИПЕНКО Олександр - Голова правління Заводу залізобетонних конструкцій ім.С.Ковальської

ЦОЙ Володимир - Президент Українсько-Кіпрського СП ТОВ «МТІ»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Євген ЧЕРВОНЕНКО, Лев ПАРЦХАЛАДЗЕ, Сергій ТАРУТА, Микола ТОЛМАЧЕВ, Вадим ГРИБ, Віталій АНТОНОВ

5.           МЕНЕДЖЕР РОКУ

Номінуються найкваліфікованіші та найефективніші фахівці з управління підприємствами та компаніями (керівники, топ-менеджери),  чия професійна діяльність у 2010 році найбільш сприяла досягненню значних виробничих та соціально-економічних показників, підвищенню іміджу та ділової репутації їхніх підприємств у наступних сферах діяльності: торгівля та дистрибуція, інвестиційний бізнес, виробництво безалкогольних напоїв, харчова промисловість, медіа та рекламний бізнес, сфера послуг, ремонтний бізнес та сервіс, туризм, ресторанний бізнес, фармацевтичний бізнес,  операції з нерухомістю, консалтингові послуги тощо.

ЄКІМОВ Дмитро - Засновник та співвласник Групи компаній «SPORT LIFE»

ПОСТЕЛЬНИКОВ Віктор - Генеральний директор Автомобільної групи «ВІПОС»

ШМАЄВИЧ Леонід - Генеральний директор ПАТ МААК «УРГА»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Олег САЛМІН, Борис ЛОЖКІН, Оксана ЄЛМАНОВА, Віталій СКОЦИК

6.           ФІНАНСИСТ РОКУ

Номінуються керівники банківських установ (в тому числі державних), фінансово-промислових та інвестиційних структур, які протягом 2010 р. своєю діяльністю найбільш сприяли становленню та стабілізації кредитно-фінансового ринку в Україні.

БАШКІРОВ Віктор - Голова правління «ПРОМІНВЕСТБАНК»

            КРАСНОВ Грег - Генеральний директор «ПЛАТИНУМ БАНК»

НАУМОВ Сергій - Голова правління ПАТ КБ «ПРАВЕКС-БАНК»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Вадим ГЕТЬМАН, Володимир СТЕЛЬМАХ, Ігор ФРАНЦКЕВИЧ, Олександр ДУБІЛЕТ, Борис ТИМОНЬКІН, Вадим ПУШКАРЬОВ

7.           ЛІДЕР СТРАХОВОГО РИНКУ РОКУ

Номінуються  керівники (топ-менеджери) страхових компаній – вітчизняних і зарубіжних, що працюють на теренах України, за високий професіоналізм, відповідальність у бізнесі, чесне виконання своїх зобов’язань та успішне втілення в життя найкращих традицій страхування. На здобуття премії можуть претендувати лідери страхового ринку за наявності високих фінансових результатів діяльності, бездоганної ділової репутації і які працюють прозоро, виключно в правовому полі.

ГАБІДУЛІН Ібрагім - Директор ТОВ «Страховий брокер «ДЕДАЛ»

ЗАВАДА Олександр - Президент «Українська Федерація Убезпечення»

ШУКАТКО Андрій - Генеральний директор ЗАТ УАСК «АСКА»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Володимир ШЕВЧЕНКО, Юрій ГРИШАН, Олег СПІЛКА

8.           ЛІДЕР МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ

Номінуються представники малого та середнього бізнесу України, зокрема – керівники підприємств будь-яких форм власності, крім державної; приватні підприємці, тощо, які займають міцні позиції на внутрішньому та зовнішньому ринку товарів і послуг, виготовляють високоякісну та конкурентноспроможну продукцію і досягли у 2010 році найбільш значних успіхів у задоволенні потреб споживачів.

ЛЮТІКОВ Володимир - Директор УВП УТОС «КРИМ-ПАК»

ОСИПОВ Андрій - Генеральний директор ТВК «ЕРГОПАК»

СТОЛПЕР Михайло - Директор ВАТ «КОЛУМБ»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Людмила РУСАЛІНА, Тетяна ТІТАЄВА, Віталій СВІРСЬКИЙ, Сергій КОНОНОВ, Ігор АНДРОСОВ

9.           НАЦІОНАЛЬНА ТОРГОВЕЛЬНА МАРКА РОКУ

Номінуються вітчизняні торгові (товарні) марки, ім’я та імідж яких викликає максимальну довіру у свідомості споживачів та є синонімом світової якості.

ТМ «COMFY»

ТМ «MOYO»

ТМ «ЯТРАНЬ»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: ТМ «МИХАИЛ ВОРОНИН», ТМ «СЛАВУТИЧ», ТМ «САНДОРА», ТМ «ФУРШЕТ», ТМ «КОНТІ»

10.         АГРАРІЙ  РОКУ

Номінуються керівники фермерських господарств, фермерських об’єднань, аграрних та аграрно-промислових комплексів або ж окремі особи, які своїм підприємницьким хистом, вмінням орієнтуватись у ринковому просторі і ефективним використанням новітніх аграрних технологій досягли найбільш вагомих результатів.

БОЙКО Микола - Генеральний директор НП АТ «МАСАНДРА»

КРОХМАЛЬ Андрій - Директор фермерського господарства «ЛАДІС»

МОСТІПАН Олександр - Голова асоціації «НИВА ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Іван СУСЛОВ, Віктор СІЛЕЦЬКИЙ,Олексій ВАДАТУРСЬКИЙ, Юрій БОНДАРЧУК, Олег БАХМАТЮК

11.         ЖУРНАЛІСТ РОКУ В ГАЛУЗІ ЕЛЕКТРОННИХ ЗМІ

Номінуються професійні представники електронних  засобів  масової інформації (телебачення та радіомовлення) чиї репортажі,  авторські програми, неординарні проекти, тощо набули в 2010 році найвищого рейтингу та суспільного резонансу, відзначилися високим професіоналізмом і актуальністю.

ДАНИЛЕНКО Тетяна - Телеведуча програми «Час: підсумки» на 5-му каналі

КУЛИКОВ Андрій - Ведучий програми «Свобода слова» на телеканалі «ICTV»

СОКОЛОВА Оксана - Автор і ведуча програми «Факти тижня», продюсер циклу аналітичних програм на телеканалі «ICTV»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Олександр КОЛОДІЙ, Василь КЛИМЧУК, Анатолій БОРСЮК, Савік ШУСТЕР, Олесь ТЕРЕЩЕНКО, Святослав ЦЕГОЛКО, Наталія МОСЕЙЧУК

12.         ГАЗЕТА РОКУ

Номінуються  найбільш популярні та авторитетні друковані засоби масової інформації, які мають стабільно високу довіру читачів завдяки своїй об’єктивності, оперативності, незаангажованості і які відчутно впливають на формування суспільної думки.

Газета «ГАЗЕТА ПО-КИЕВСКИ»

Газета «ИЗВЕСТИЯ в Украине»

Газета «ЭКОНОМИЧЕСКИЕ ИЗВЕСТИЯ»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: газета «ЗЕРКАЛО НЕДЕЛИ», газета «ДЕНЬ», газета «ФАКТЫ И КОММЕНТАРИИ», газета «КОМСОМОЛЬСКАЯ ПРАВДА В УКРАИНЕ»

13.         ЖУРНАЛ РОКУ

Номінуються різного тематичного спрямування  вітчизняні часописи,  які стали справжнім орієнтиром у суспільно-політичному, культурному і духовному  житті країни, відрізняються неординарним висвітленням подій і явищ у суспільстві.

Журнал «COSMOPOLITAN в Україні»

Журнал «L’OFFICIEL Ukraine»

Журнал «ЄВА»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: журнал «НАТАЛИ», журнал «КОМПАНЬОН», журнал «ФОКУС», журнал «ПРОФИЛЬ»

14.         ЮРИСТ РОКУ

Номінуються представники органів юстиції, прокуратури, адвокатури, правозахисних громадських організацій, науковці в галузі юриспруденції, а також незалежні юристи, які вносять вагомий внесок у розвиток законодавчої бази України, у справу охорони Закону і прав людини та за наявності високих професійних результатів, бездоганної ділової репутації і прозорої діяльності виключно в правовому полі.

БОНДИК Валерій - Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України

ДІДКОВСЬКИЙ Олексій - Керуючий партнер Юридичної компанії «АСТЕРС»

КІВАЛОВ Сергій - Голова Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя, доктор юридичних наук, академік Національної академії правових наук України, заслужений юрист України

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Олег ЛІТВАК, Віктор МЕДВЕДЧУК

15.         ТУРИСТИЧНА КОМПАНІЯ РОКУ

Номінуються активнодіючі туроператори, турагенції та турфірми, які відіграють важливу роль на ринку туристичних послуг України, найбільш активно сприяють розвитку культурних та туристичних звя’зків з країнами Світу, ім’я та імідж яких викликає максимальну довіру у свідомості споживачів  та є синонімом якісного обслуговування.

Компанія «MIBS Travel»

Компанія «ФЕЄРІЯ МАНДРІВ»

Компанія «ЯНА»

16.         СПОРТСМЕН РОКУ

Номінуються  видатні українські спортсмени, які у 2010 році досягли найвищих результатів у будь-яких внутрішніх, європейських чи світових змаганнях з різноманітних видів спорту.

БРИЗГІНА Єлизавета - Чемпіонка Європи  2010 з легкої атлетики (біг)

КОНОНОВА Олександра - Трикратна чемпіонка параолімпійських ігор 2010

з біатлону

ОСИПЕНКО-РАДОМСЬКА Інна - Чемпіонка світу 2010 з веслування на байдарках (500 м)

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Лілія ПОДКОПАЄВА, Сергій БУБКА, Андрій ШЕВЧЕНКО, Яна КЛОЧКОВА, Віталій КЛИЧКО, Володимир КЛИЧКО, Наталія ДОБРИНСЬКА

17.         МЕЦЕНАТ РОКУ

Номінуються особистості, вітчизняні та іноземні, які щиро і постійно опікуються інтересами українського народу, вносять значний вклад у прискорення демократичних процесів у нашій державі, чия меценатська та благодійна діяльність приносять відчутну користь українському суспільству.

ЗАГОРІЙ Володимир - Президент Міжнародного благодійного фонду «Ліга українських меценатів»

ОНИЩЕНКО Олександр - Засновник міжнародної меценатської організації «TOP UKRAINE»

ТРОЇЦЬКИЙ Владислав - Засновник та художній керівник Центру сучасного мистецтва «ДАХ», режисер фестивалю «ГОГОЛЬFEST»

Серед переможців попередніх років у цій номінації: Сергій ТІГІПКО, Григорій СУРКІС, Федір ШПІГ, Вадим РАБІНОВИЧ, Микола ПЕТРЕНКО, Едуард ПРУТНІК

18.         НОВА ГЕНЕРАЦІЯ РОКУ

Номінуються нові яскраві обличчя українського суспільства у різних сферах професійної діяльності, які є уособленням бездоганного професійного рівня, суспільної репутації та активної життєвої позиції нового покоління, чиї непересічні наукові, технічні, творчі та спортивні досягнення набули найвищого позитивного резонансу та визнані громадськістю видатними.

ФРАНЧУК Тетяна - Власниця галереї сучасного мистецтва KievFineArt

ШИРКО Тетяна - Призерка пісенного конкурсу «Нова хвиля – 2010»

ХОСТІКОЄВ Георгій - Актор Київського академічного драматичного театру на Подолі, ведучій програми «Про зірок» на телеканалі «ICTV»

У лауреатському переліку п’ятнадцятої загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ - 2010» представлені 11 регіонів України (АР Крим, Дніпропетровська обл., м. Київ, Київська обл., Кіровоградська обл., Луганська обл., Одеська обл., Херсонська обл., Хмельницька обл.,  Черкаська обл., Чернівецька обл.).

ЗАТВЕРДЖЕНІ ВОЛОДАРІ МІЖНАРОДНИХ ТА СПЕЦІАЛЬНИХ ПРЕМІЙ «ЛЮДИНА РОКУ – 2010»

4 листопада 2010 року відбулися загальні збори членів Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ». На засіданні вирішено присудити щорічні міжнародні та спеціальні премії Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» за 2010 рік із врученням їх під час проведення Урочистої церемонії вручення премії «ЛЮДИНА РОКУ – 2010».

Володарями міжнародних та спеціальних премій «ЛЮДИНА РОКУ - 2010» визначені:

Зіна КАЛАЙ-КЛАЙТМАН - Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні - міжнародна премія в галузі дипломатії;

Олександр МАЛІНІН – Народний артист Росії, Народний артист України - міжнародна премія в галузі культури та  мистецтва;

Анжеліка ВАРУМ – популярна естрадна співачка Росії - міжнародна премія в галузі культури та  мистецтва;

Сергій ЗАХАРОВ– Народний артист Росії - міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та мистецтва України;

Крім того дирекцією програми «ЛЮДИНА РОКУ» прийнято рішення про відзначення Народної артистки України Тетяни ЦИМБАЛ спеціальною відзнакою за багат