Київ. 18 січня. УНІАН. Міжнародна поліцейська корпорація громадської безпеки (МПКГБ) презентувала програму захисту професійної діяльності журналістів.

Програму цієї громадської організації було презентовано сьогодні в УНІАН головою наглядової ради МПКГБ Костянтином ТОРОПОМ.

Він зазначив, що метою програми є захист журналістів і підтримка зв’язків із представниками влади та місцевого самоврядування.

Відео дня

У свою чергу директор Департаменту міжнародних відносин МПКГБ Олексій ПЕТРОВ зазначив, що Україна в рамках діяльності МПКГБ розширює співробітництво з міжнародними організаціями в галузі громадської безпеки.

«Від штаб-квартири Інтерполу отримано листа, який дає нам можливість організації співробітництва з українським бюро Інтерполу. Програма співробітництва буде розроблена найближчим часом для того, щоб успішно виконувати завдання з міжнародної безпеки. В результаті міжнародна безпека отримує велику армію наших висококваліфікованих співробітників та спеціалістів», - сказав О.ПЕТРОВ.

Крім того, перший заступник комісара МПКГБ у Миколаївській області Сергій ТОЛПЄЄВ повідомив, що у цьому регіоні акцентом роботи організації є захист інтелектуальної власності та профілактика правопорушень у цій області. Проведено моніторинг безпеки дорожнього руху в місті Миколаєві. Визначено найбільш небезпечні ділянки доріг, місця, що вимагають установки додаткових світлофорів, уточнення розмітки і дорожніх знаків. За результатами моніторингу підготовлено лист на адресу начальника обласного управління ДАІ.

У свою чергу комісар МПКГБ в Одеській області Ілля ТИЩЕНКО зазначив, що головним напрямком роботи у цьому регіоні є створення кінологічної служби на базі комісаріату для патрулювання спільно з працівниками ОВС України громадських місць. Результати: понад 180 спільних виходів на патрулювання з працівниками ОВС, виявлення нелегальних таксомоторних перевізників. За результатами інспекцій проведених представниками МВС України в Одеській області діяльність комісаріату МПКГБ в області визнана найкращою серед інших громадських організацій України.

***Міжнародна громадська організація «Міжнародна поліцейська корпорація громадської безпеки» була заснована наприкінці 2005 року в Києві з метою відновлення добровільних народних дружин у євро-форматі.

МПКГБ має зареєстровану в Міністерстві юстиції України власну символіку, найменування українською та англійською мовою та власну форму одягу. На підставі зареєстрованого Статуту МПКГБ має право надавати персональні спеціальні громадські звання своїм членам.