Київ. 12 січня. УНІАН. Новий телевізійний сезон на Першому Національному відкриє комедійний фільм "Кумівські байки".

Про це генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор БЕНКЕНДОРФ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, прем’єрний показ нового телевізійного комедійного проекту "Кумівські байки" відбудеться на Старий Новий рік 13 січня 2011 року.

Відео дня

Фільм знято продюсерським центром "Аврора" на замовлення Першого Національного телеканалу.

Є.БЕНКЕНДОРФ наголосив, що показом цієї комедійної стрічки НТКУ хоче відродити традицію веселого святкування Старого Нового року.

“Ми хочемо, щоб люди після роботи, у свято подивились гарний фільм, який підніме їм настрій”, - підкреслив він.

Автор ідеї, сценарію, та режисер фільму Віктор АНДРІЄНКО додав, що “традиція святкування нового року - це не тільки олів’є та “Іронія долі”, а й створення гарного настрою”.

Він повідомив, що “Кумівські байки” - це повнометражний художній фільм, який розповідає про життя в одному з провінційних українських містечок “Уморське” двох сімей – української та російської, які є не тільки сусідами, а й кумами. При цьому В.АНДРІЄНКО наголосив, що в цій іронічній комедії не порушується тема політики та проблема міжнаціональних відносин.

Співавтором сценарію та співрежисером став російський актор Ігор ПИСЬМЕННИЙ. В ролях у фільмі знімалися відомі актори і представники українського шоу-бізнесу: В.АНДРІЄНКО, І.ПИСЬМЕННИЙ, Василь БЕНДАС, Наталія ГНІТІЙ, Вікторія ЧИГРІНА, Азіза ІБРАГИМОВА, Антон КОЛЄСНІКОВ, Володимир КОМАРОВ, Гарік КРИЧЕВСЬКИЙ, Ольга ПОЛЯКОВА, Петро ЧОРНИЙ, В’ячеслав ГІНДІН, Олена КОЛЕСНІЧЕНКО, Володимир ЧИГЛЯЄВ та ін.

Є.БЕНКЕНДОРФ наголосив, що державні кошти на виробництво фільму не витрачалися, але він би був задоволений, якби Перший національний канал міг фінансувати теле- та кінопроекти.