Київ. 28 грудня. УНІАН. Народний депутат, лідер Комуністичної партії України Петро СИМОНЕНКО переконаний, що у 2011 році напруга в українському суспільстві посилюватиметься.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

На думку П.СИМОНЕНКА, з економічної точки зору реорганізація системи влади, не дає йому підстав зробити висновки про наміри урядовців реалізувати конкретну програму.

Відео дня

Він зазначив, що в соціальній сфері “напруга і далі буде посилюватись, бо поки що немає програми ліквідації безробіття, програми, спрямованої на реальне підвищення добробуту громадян”.

За словами лідера КПУ, напруга у суспільстві посилюватиметься, оскільки з квітня наступного року “на вимогу МВФ” знову будуть підвищені тарифи на газ для населення, а також тарифи на житлово-комунальні послуги.

П.СИМОНЕНКО наголосив, що всі ці чинники призводитимуть до суперечностей у суспільстві, і напруга посилюватиметься. “Який вона буде мати вихід? Це залежить від того, які політичні сили і як цим скористаються”, - вважає він. За словами П.СИМОНЕНКА, КПУ розказуватиме людям, як боротися з негативними явищами в суспільстві. Він підкреслив, що партія проводитиме акції протесту проти ухвалення закону про пенсійну реформу, Житлового та Трудового кодексу.