Київ. 28 грудня. УНІАН. Народний депутат, лідер Комуністичної партії України Петро СИМОНЕНКО вважає недоцільним проведення позачергового засідання Верховної Ради і заслуховування генерального прокурора Віктора ПШОНКИ щодо затримання колишніх високопосадовців.

Про це П.СИМОНЕНКО сказав на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, “якщо йдеться про намагання зняти проблему відповідальності тих чи інших чиновників за те, що вони робили, обіймаючи ту чи іншу посаду, то я вважаю що це (проводити позачергове засідання парламенту - УНІАН) недоцільно робити”.

Відео дня

На думку П.СИМОНЕНКА, якщо сьогодні йде мова про те, щоб захистити “права заарештованих, то для цього є адвокати, для цього є закон, то давайте діяти за законом”.

Лідер КПУ наголосив, що до відповідальності мають притягуватися представники всіх політичних сил, які порушили закони.

“Буду звертатися і до Віктора Федоровича (Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА – УНІАН) з проханням, щоб і ті, хто представляє Партію регіонів у владі, також були підконтрольні відносно того, як вони використовують свої повноваження”, - заявив П.СИМОНЕНКО.

Водночас він висловив переконання, що представники КПУ у владі не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, бо вони не порушують закони.

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня фракція «Наша Україна - Народна cамооборона» заявила, що ініціює збір підписів народних депутатів для скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради для заслуховування генерального прокурора Віктора ПШОНКИ щодо вибіркового застосування кримінального законодавства з метою політичних переслідувань.

«Приводом для такого заслуховування стали останні події, зокрема, затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА, безкарне побиття наших колег в сесійній залі 16 грудня», - повідомили у прес-службі фракції.

Фракція НУ-НС висловила сподівання на підтримку цієї ініціативи з боку всіх народних депутатів, які стурбовані ситуацією в Україні.