Київ. 24 грудня. УНІАН. Лідер громадянського руху “Спільна справа” Олександр ДАНИЛЮК вважає провокацією розповсюдження вчора повідомлення про нібито призначення його позаштатним радником Президента.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Ми (рух “Спільна справа”) вважаємо, що ця провокація була здійснена свідомо, з метою дезорганізації наших ініціативних груп, які вчора в обласних центрах проводили збори з проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень Президента України і Верховної Ради України”, - наголосив він.

Відео дня

О.ДАНИЛЮК зауважив, що через оприлюднення повідомлення про призначення його радником Президента у половині регіонів збори ініціативних груп були зірвані. “Вчора було дуже багато дзвінків від наших симпатиків на місцях, які були обурені і дезорієнтовані цим повідомленням, тому ми переконані, що єдина мета інформаційного поширення цього факту - призначення людини з таким самим іменем і таким самим прізвищем, як у мене, - була саме ця дезорієнтація”, - наголосив О.ДАНИЛЮК.

Він вважає, що це не остання провокація проти громадянського руху “Спільна справа”, оскільки активісти руху хочуть довести до українського народу, що Президент і Верховна Рада після скасування конституційної реформи 2004 року є нелегітимними, і в країні мають відбутися вибори.

“Від імені нашого руху хочу сказати, що ми ніколи не підемо на подібні поступки, тому, якщо лунатимуть подібні заяви, хотілось б, щоб всі активісти, і люди, які просто нам симпатизують, – а їх кількість стрімко наближається до 46 мільйонів – вони знали, що ми залишаємось на позиціях, які були на початку, і ніколи з них не зійдемо”, - наголосив О.ДАНИЛЮК.

На його думку, про “провакаційність” вчорашнього повідомлення свідчить той факт, що призначенню на таку не дуже визначну посаду, як позаштатний радник Президента, було приділено безпрецедентну увагу засобів масової інформації, включаючи рядки, що біжать, на телеканалах.

О.ДАНИЛЮК також звернув увагу, що його тезка, якого врешті-решт і було призначено позаштатним радником глави держави, до цього призначення очолював Координаційний центр з впровадження економічних реформ в Адміністрації Президента, а це набагато вагоміша посада, ніж позаштатний радник.

“Тому інших причин, ніж зробити інформаційну провокацію по цьому призначенню, не вбачаю”, - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, зранку 23 грудня на сайті Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з’явився текст указу про призначення Олександра ДАНИЛЮКА радником глави держави (поза штатом).

Деякі ЗМІ у повідомлені до цього указу написали, що О.ДАНИЛЮК очолює громадянський рух “Спільна справа”. Лише ввечері прес-служба глави держави оприлюднила пояснення, що з вересня 2010 року О.ДАНИЛЮК очолює Координаційний центр з впровадження економічних реформ. Він переміг у конкурсі на цю посаду.