Київ. 17 грудня. УНІАН. Глобальний фонд з боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією виділив Україні 2,5 млрд. грн. на 2012-2017 роки.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова координаційної ради Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, Володимир ЖОВТЯК.

За його словами, таке рішення прийняло правління Глобального фонду з метою знизити темпи поширення епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.

Відео дня

“23 тисячі ВІЛ-інфікованих людей отримають лікування, а 450 тисяч українців зможуть пройти тест на ВІЛ. 140 тисяч дітей отримають соціально-психологічну, медичну та матеріальну допомогу. 640 медичних закладів в Україні отримають технічну допомогу”, – сказав В.ЖОВТЯК.

Водночас він наголосив, що цих коштів недостатньо.

“Сьогодні, за оцінками ВООЗ, 92 тисяча ВІЛ-інфікованих українців потребують лікування і лише 21 з них отримує його”, – наголосив В.ЖОВТЯК.

Він повідомив, що у проекті держбюджету на наступний рік (ухваленому парламентом у першому читанні) на боротьбу з ВІЛ/СНІДом передбачено лише 199 млн. грн., а необхідно - понад 500 млн. грн.

“Ці кошти потрібні вже зараз, бо грант фізично надійде до країни у 2012 році”, – зазначив В.ЖОВТЯК.