Київ. 20 грудня УНІАН. Україна розглядає питання про участь у Міждержавному фонді гуманітарного співробітництва держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Про це міністр культури України Михайло КУЛИНЯК повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН

“Я думаю, що нам не буде нічого заважати. Тут немає ніяких ефемерних умов, страшних, щоб ми не могли цього зробити. Якщо у нас є свої культурні проекти, які ми хочемо показати на всьому просторі СНД, то що нам заважає стати членом цього фонду”, - сказав він.

Відео дня

Довідка УНІАН. 8 травня 2005 року на неформальному саміті держав-учасниць СНД була підписана Декларація про гуманітарне співробітництво, якою було передбачено створення Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД.

На засіданні Ради глав урядів СНД 25 травня 2006 року в Душанбе було підписано Договір про створення Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва, до якого увійшли Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизька Республіка, Російська Федерація, Таджикистан, Узбекистан. У червні 2008 року до договору про фонд приєдналась Азербайджанська Республіка.

Фонд є міждержавною некомерційною організацією. Вищий орган Фонду - правління, членами якого є повноважні представники держав-учасниць фонду.