Аведикян

До Києва приїжджає володар Золотої Пальмової Гілки Канського кінофестивалю 2010 року Серж Аведікян.

Відомий французький актор та кінорежисер Серж Аведікян зіграє головну роль та виступить корежисером у художньому фільмі «Параджанов».

Серж Аведікяннародився в Єревані 1955 року. У віці 15 років разом з сім'єю переїхав до Франції. Здобув освіту в Консерваторії Драматичних Мистецтв Медони. У 1976 році організував театральну трупу, а в 1988 році заснував власну кіностудію.

Режисерська робота Сержа Аведікяна «Собачі історії» вразила глядачів та журі Канського фестивалю неординарністю у використанні художніх образів для розкриття теми геноциду та здобула Золоту Пальмову Гілку у 2010 році. Як актор Серж Аведікян здобув європейське визнання численними роботами в театрі, кіно і на телебаченні, в тому числі роботою у фільмах та постановках всесвітньо відомих режисерів.

Фільм«Параджанов», в якому Серж Аведікян зіграє головну роль та виступить корежисером,присвячується 90-річчю культового режисера Сергія Параджанова. Ювілей Параджанова відзначатиметься світовою кінематографічною громадою в 2014 році.

Метою створення біографічної драми «Параджанов» автори майбутнього фільму вважають віддання належної та своєчасної шани видатній особистості, визначному режисерові, який навіки прославив Україну, створивши геніальний фільм «Тіні забутих предків». Його творчість шокувала тоталітарний радянський режим, але, незважаючи на роки ув’язнення та заборони працювати за фахом кінорежисера, Параджанов зумів вижити завдяки любові до краси та кінематографу і увійшов в історію світового кіно. Створення фільму такого масштабу безумовно сприятиме укріпленню позитивного іміджу України в світі, як країни, яка цінує своїх геніїв, поширює та підтримує інтерес до їх творчості серед світової культурної спільноти.

Художнім керівником та креативним продюсером фільму є видатний український режисер Роман Балаян. Кіно проект «Параджанов» розробленийкіностудією «Інтерфільм»протягом 2009-2010 рр. в рамках Європейської продюсерської програми EAVE. Продюсер та корежисер фільму Олена Фетісовапрезентувала майбутній проект на міжнародних форумах копродукції, де він викликав неабиякий інтерес та отримав високу оцінку кіно фахівців. Це дозволило залучити до реалізації фільму копродюсерів з Франції, Нідерландів, Грузії та Вірменії.

Готовність приєднатися до створення та фінансування фільму «Параджанов» висловила Державна служба кінематографії України, яка запланувала виділити протягом 2011-2012 років на виробництво фільму п’ятдесят відсотків його бюджету.

До партнерства в реалізації проекту також долучилися Французький культурний центр, Європейська продюсерська програма EAVE, авіакомпанія МАУ, а також меценати – знавці та поціновувачі творчості геніального Параджанова.

Прес-конференція за участі володаря Золотої пальмової гілки Канського кінофестивалю 2010 року Сержа Аведікяна, присвячена презентації українського кіно проекту «Параджанов», відбудеться 22 грудня 2010 р. об 11:30 в інформаційному агентстві УНІАН за адресою: вул. Хрещатик, 4,  конференц-зал.

Учасники: Серж Аведікян, Роман Балаян, Олена Фетісова, Голова Державної служби кінематографії Катерина Копилова, аташе з питань співробітництва у аудіовізуальній галузі посольства Франції в Україні пані Емманюель Фосійон.

Довідки та акредитація за телефоном +380 67 209 72 88 або за електронною адресою info@interfilm.biz

 

Відео дня