Київ. 13 грудня. УНІАН. Група DCH має намір до 2012 р. завершити будівництво житлового комплексу «Воздвиженка» на Подолі в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент DCH, генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ на прес-конференції в УНІАН.

«Поки займаємося «Воздвиженкою» і очікуємо якогось зростання в девелоперському бізнесі, тоді розвиватимемо Podol Business Park (у районі вулиць Фрунзе й Новокостянтинівська заплановано спорудження багатофункціонального комплексу «Podol Business Park» - УНІАН). «Воздвиженка» будується постійно. Все в процесі, нічого не зупинялося. Я думаю, протягом року завершимо (будівництво житлового комплексу - УНІАН)», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у червні 2008 року ВАТ «Трест «Київміськбуд-1» імені М.П. Загороднього ввів в експлуатацію близько 30 тис. кв.м житла в мікрорайоні «Воздвиженка» на Подолі в Києві.

Із шести черг будівництва мікрорайону було введено в експлуатацію три черги - частина вулиць Воздвиженська, Дігтярна і Гончарна, що становило близько половини обсягу всього комплексу житлових будівель. Проектні роботи почалися в 2001 році, а будівництво мікрорайону - в 2003 році.

Проект передбачає відтворення чотирьох вулиць - Гончарної, Воздвиженської, Дігтярної та Кожем’яцької. Всього планується побудувати 98 двох-п'яти поверхових житлових будинків на 398 квартир загальною площею 54 тис. кв.м, 27 будинків садибного типу, 7 будівель комерційного призначення площею 37 тис. кв.м, паркінг площею 8 тис. кв.м. Загальна площа комплексу становить близько 100 тис. кв.м.

Група DCH і ВАТ «Київміськбуд-1» спільно реалізують проект будівництва житлового комплексу «Воздвиженка» в Києві.

Довідка УНІАН. Група DCH – одна з найбільших бізнес-груп України. Бенефіціар – Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ. Група реалізує комплексну програму підготовки Харкова до Євро-2012. Програма включає реконструкцію низки об'єктів спортивної інфраструктури міста (зокрема стадіону «Металіст») і міжнародного аеропорту «Харків».