Київ, 7 грудня. УНІАН. У Києві в Будинку кіно завтра, 8 грудня, о 18.00 відбудеться показ творів молодих українських режисерів - випускників Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив режисер, заслужений діяч мистецтва, викладач цього навчального закладу Василь ВІТЕР.

"П'ять фільмів, які ми хочемо показати, це своєрідний підсумок нашої роботи і певний етап для молодих українських режисерів, які починають своє життя в дуже складному кінопросторі України", - сказав В.ВІТЕР.

Відео дня

Зокрема, глядачам буде представлено ігровий фільм режисера Ірини ПРАВИЛО "Кров", знятий за мотивами оповідання грузинського письменника Нодара Думбадзе за підтримки Посольства Грузії в Україні.

Іван КАНІВЕЦЬ представить свою документальну стрічку "Тризуб Нептуна" про створення українського флоту у 1918 році. Фільм знято за підтримки сучасного українського флоту.

Ще одна випускниця університету Ірина ГРОМОЗДА представить одразу 2 картини - ігровий фільм "Дурочка" (екранізація оповідання Антона Чехова "Хористка"), а також документальний фільм "На службі режиму. Лені Ріфеншталь".

Глядачі також зможуть подивитися документальну стрічку Владислави ЧЕКМАРЬОВОЇ "Політ" про історію народження вистави "Отак загинув Гуска" за п'єсою українського драматурга Миколи Куліша.