Київ. 6 грудня. УНІАН. Державна служба туризму і курортів України відзначає збільшення туристичного потоку до України. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН заступник голови Держслужби Дмитро ЗАРУБА.

За словами Д.ЗАРУБИ, на сьогодні в Україні відзначається «тенденція збільшення внутрішнього туристичного потоку, виходу з кризової ситуації і трохи - збільшення в'їзного туризму». Він відзначив, що світова тенденція говорить про те, що туристи стали більш активними, стали відвідувати більше країн порівняно з кризовим 2008-2009 роком. Проте поки не відзначається зростання бізнес-активності у проведенні конгрес-заходів і корпоративних заходів.

«За в'їзним туризмом протягом 9 місяців 2010 року Україну відвідало приблизно 16 млн. туристів, що на 1% більше проти аналогічного періоду 2009 р. Це були здебільшого поїздки приватного характеру з країн ближнього зарубіжжя – Росії, Молдови, Білорусі, Польщі. Збільшився потік з Угорщини», - повідомив Д.ЗАРУБА.

Відео дня

«Виїзний турпотік також збільшився приблизно на 11%. Туристів, які виїжджали за кордон з різною метою, було близько 12 млн.. Значна частина – приватні поїздки», - відзначив він.