Київ, 6 грудня. УНІАН. Сільський голова села Саливонки Васильківського району Київської області Володимир БАСИЛКЕВИЧ вважає незаконним рішення Васильківської районної виборчої комісії про проведення 9 січня 2011 року повторних виборів сільського голови.

Про це В.БАСИЛКЕВИЧ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Васильківська комісія не мала права ухвалювати це рішення. Ми не змогли оскаржити це рішення через суд, оскільки воно було датовано 8 листопада. А надійшло до Саливонківської сільської виборчої комісії лише 15 листопада. Нам не дали можливості через суд відстояти свої права", - сказав В.БАСИЛКЕВИЧ, який брав участь у виборчій кампанії як кандидат на посаду сільського голови і за результатами виборів отримав найбільшу підтримку виборців.

Відео дня

У свою чергу юрист Олена ЗОЛОТОВЕРХ уточнила, що Васильківська районна виборча комісія визнала вибори сільського голови такими, що не відбулися, а результати виборів - недійсними. В той же час, за її словами, вибори сільської ради були визнані дійсними. "Визнати вибори такими, що не відбулись, можна лише в одному випадку - якщо на посаду сільського голови не було висунуто жодного кандидата. А на посаду Саливонківського сільського голови балотувалося 7 кандидатів, і результати голосування показали, що більшість виборців віддали перевагу В.БАСИЛКЕВИЧУ", - зазначила вона.

В.БАСИЛКЕВИЧ переконаний, що у проведенні перевиборів сільського голови зацікавлені люди, які "раніше спробували через суд захопити майно та землю місцевого агропідприємства "Астра Агро".

"Боротьба відбувається не лише за посаду сільського голови, а й за землю та майно, якими володіє підприємство "Астра Агро", яке забезпечує роботою місцевих жителів, вчасно сплачує орендну плату за землю. Саме через обрання свого голови можна завдати удару по "Астра Агро", тому що всі суди, які розглядали справи, винесли ухвали про незадоволення позовних вимог. Розпочати нову справу про визнання договору оренди землі можна виключно з позицій органу місцевого самоврядування. Тому і є намагання не допустити В.БАСИЛКЕВИЧА до виборів", - пояснив юрист Анатолій БОРИСЕНКО.

О.ЗОЛОТОВЕРХ також повідомила, що після виборів до Саливонківської сільської ради було змінено склад місцевої виборчої комісії. "Залишилося три дні до початку виборчого процесу, але адреса місцезнаходження цієї комісії на сьогоднішній день невідома, і куди подавати кандидатам на сільського голову свої документи та реєструватися кандидатом - також невідомо", - додала юрист.

У свою чергу В.БАСИЛКЕВИЧ зазначив, що персональний склад Саливонківської сільської виборчої комісії також невідомий.