Київ. 3 грудня. УНІАН. Голова Київської міської державної адміністрації Олександр ПОПОВ та секретар Київради Олесь ДОВГИЙ обрані членами правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування Асоціація міст України.

Як повідомляє прес-служба Київради, відповідне рішення було ухвалено делегатами Конференції уповноважених представників – членів Асоціації міст України, що відбулася 2 грудня 2010 р. у Києві.

Голова КМДА та секретар Київради та подякували колегам за довіру.

Відео дня

Під час конференції О.ПОПОВ нагадав, що Київ був одним із перших міст, якому було надане Магдебурзьке право і це свідчило про його долучення до кращих європейських традицій самоврядування. «Вже на той час кияни виявили запит і спроможність самостійно вирішувати свої проблеми. Зазначу, що цей підхід є значно ефективнішим, ніж контроль зверху. Сьогодні наша мета відродити ці традиції всіляко сприяти розвитку самоврядних ініціатив», - сказав керівник столичної міськдержадміністрації.

Коментуючи факт призначення секретаря Київради у правління Асоціації, голова постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування Олег КАЧКАН відзначив, що О.ДОВГИЙ - єдиний секретар ради, обраний до складу правління Асоціацій міст України. На переконання О.КАЧКАНА, це визнанням ролі міста Києва.

При цьому в повідомленні нагадується, що 28 жовтня цього року депутати Київської міської ради ухвалили рішення, згідно з яким О.ДОВГИЙ представлятиме Київраду у Асоціації міст України.

Довідка УНІАН. АМУ заснована в червні 1992 року. У січні 1995 року на загальних зборах Асоціації був прийнятий новий Статут, згідно з яким вона стала носити свою теперішню назву - Асоціація міст України, і одержала статус всеукраїнської недержавної організації.

Сьогодні Асоціація міст України об'єднує 527 міст, селищ і сіл, в яких проживає понад 80% населення України.

Цілі та завдання Асоціації зосереджуються на основній ідеї: захисті законних прав та інтересів міст-членів АМУ в органах державної влади. З неї логічно випливають два інших компоненти діяльності: підтримка та розвиток місцевого самоврядування в Україні.

В рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів Асоціації, у 2010 році, Київ зайняв перше місце як регіональна адміністративна одиниця. Особлива увага в даному рейтингу приділялася ефективній діяльності органів місцевого самоврядування, а також впливу керівників містоутворюючих підприємств та регіональних еліт на розвиток регіону.