Київ. 3 грудня. УНІАН. Склад міських голів міст-членів Асоціації міст України за результатами місцевих виборів 31 жовтня оновився приблизно на 50%.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН президент асоціації міст України Іван КУЛІЧЕНКО.

За його словами, найменше оновлення - у Волинській області: з 14 міських голів 12 обрані повторно. Найбільше змін в Кримському регіональному відділенні, де обрано 10 нових міських голів з 12. Склад голів обласних центрів оновився на 37%. Серед міст-членів АМУ наймолодшим є 25-річний міський голова Молочанська Запорізької області Володимир ВОЛЬВАЧ, найстаршим – 71-річний міський голова Теплодара Одеської області Леонід ПЕЧЕРСЬКИЙ.

Відео дня

В містах-членах АМУ понад 100 міських голів обрані третій і більше разів поспіль, з них 14 міських голів обрані вп’яте.

І.КУЛІЧЕНКО нагадав, що за результатами минулих місцевих виборів склад міських голів міст-членів АМУ змінився на 57%. “Тенденція до оновлення керівного складу в містах України залишилася”, - додав він.

Віце-президент Асоціації міст України з виконавчої роботи Мирослав ПІТЦИК повідомив, що вчора відбулась Конференція уповноважених представників органів місцевого самоврядування-членів Асоціації, на якій були присутні більше ста міських голів. На Конференції були обрані керівні органи АМУ. Президентом обрано міського голову Дніпропетровська Івана КУЛІЧЕНКА, віце-президентом з виконавчої роботи обрано М.ПІТЦИКА, головою Секції великих міст обрано Донецького міського голову Олександра ЛУКЬЯНЧЕНКА, головою Секції середніх міст став Бориспільській міській голова Анатолій ФЕДОРЧУК, головою Секції малих міст - Павла КОЗИРЄВА.

М.ПІТЦИК зазначив, що АМУ “не є політичним клубом”. “Ми домовилися, що колір нашого об’єднання - це колір каналізації чи асфальту, виберіть собі самі, а ми говоримо про комунальні проблеми, про муніципальний рух, про вирішення як загальних проблем, пов’язаних з Україною, так і залучення досвіду іноземних держав”, - сказав М.ПІТЦИК.