Київ. 1 грудня. УНІАН. В Україні видано документально-публіцистичну книгу "Декларація про державний суверенітет України. Історія прийняття, документи, свідчення".

Презентація видання відбулася сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Для нас було дуже важливим, щоб це був дуже об'єктивний, грунтовний, фундаментальний, історичний документ", - сказав президент Асоціації народних депутатів України Олександр БАРАБАШ.

Відео дня

За його словами, у книзі зібрані всі законопроекти, пропозиції, поправки, повні стенограми обговорення проектів та постатейного прийняття Декларації, результати голосування у Верховній Раді, аналітичні статті та спогади безпосередніх учасників прийняття Декларації, а також ексклюзивні фотодокументи того часу.

О.БАРАБАШ повідомив, що книгу видано до 20-ї річниці Декларації про державний суверенітет, яка відзначається сьогодні.

Президент Асоціації народних депутатів наголосив, що фінансування видання книги здійснювалося без участі держави. "Обмеженість коштів зумовила дуже скромний тираж цієї книги — всього 500 примірників", - додав він.

Книгу видано за сприяння Програми сприяння парламенту України, яка з 1994 року надає технічну допомогу українському парламентові за програмами USAID.