Київ. 23 листопада 2010 р. - Сьогодні банк «Хрещатик» спільно з Благодійним фондом «Діти передусім!» і Visa оголошують про запуск в Україні нової банківської картки з благодійною програмою. Мета цієї програми - допомогти дітям, які над усе потребують допомоги: сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з багатодітних і малозабезпечених родин, а також талановитій творчій молоді - всім тим, хто перебуває під опікою фонду «Діти передусім!».

Проблема знедолених дітей дуже гостро стоїть в Україні. Згідно із статистикою Міністерства України у справах молоді, сім`ї та спорту, наразі в Україні налічується близько 100 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують особливого захисту і підтримки (*Дані Міністерства України у справах молоді, сім’ї та спорту.).

Оформивши благодійну картку Visa «Діти передусім!» банку «Хрещатик», українці отримають можливість без додаткових зусиль і значних фінансових витрат робити регулярні благодійні пожертви на користь дитячого фонду і таким чином допомогти дітям.

Відео дня

Благодійну картку Visa «Діти передусім!» можна оформити у всіх установах банку «Хрещатик». З кожної транзакції, здійсненої по картці, на рахунок Благодійного фонду відраховується відсоток від суми транзакції (0,5% або 1%) або фіксована сума грошей (1, 3, 5, 10 гривен) - за вибором власника картки. Держателі зарплатних карток Visa «Діти передусім!» також мають можливість відраховувати у Благодійний фонд 1 гривню з кожної транзакції при знятті готівки у банкоматах банку.

Таким чином, просто оплачуючи карткою Visa «Діти передусім!» банку «Хрещатик» регулярні покупки, держателі картки можуть зробити свій внесок у благородну справу допомоги дітям.

У рамках програми планується випуск благодійних платіжних карток Visa Electron, Visa Classic, Visa Gold і Visa Platinum. Усі клієнти банку «Хрещатик» - держателі інших карток Visa - також можуть здійснити перерахування з власного карткового рахунку на рахунок Благодійного фонду через банкомати банку «Хрещатик». При цьому такі перерахування здійснюються без сплати комісії за перерахування, аби кожна гривня була спрямована на допомогу дітям.

Дмитро Гриджук, голова Правління банку «Хрещатик» відзначив: «Достеменно відомо, що в Україні дуже багато людей, які готові надати допомогу дітям, проте здійснити це не завжди просто. Банк «Хрещатик» і компанія Visa створили простий і зручний інструмент, котрий надає будь-якій людині можливість стати благодійником, проявити солідарність і співчуття і зробити свій внесок у загальну справу допомоги знедоленим дітям».

«Гасло нашого фонду — слова Оскара Уайльда «Кращий спосіб зробити дітей хорошими – зробити їх щасливими», — підкреслила Олена Антонова, голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Діти передусім!». — Щасливе життя, повноцінний розвиток і благополуччя дитини — головна мета діяльності нашого фонду. Як засновник фонду, я дуже рада тому, що завдяки картці Visa “Діти передусім!” дедалі більша кількість небайдужих людей матимуть змогу надати посильну допомогу дітям. Адже допомагаючи і даруючи дітям радість, ми, дорослі, самі стаємо щасливішими, а наш світ — ще фантастичнішим!».

Благодійні картки Visa Affinity є предметом особливої гордості Visa. Вони користуються популярністю у всьому світі, допомагаючи збирати громадські кошти на допомогу різноманітним некомерційним організаціям — навчальним закладам, різним фондам і спортивним комітетам. У країнах СНД, зокрема Україні і Росії, карткам Visa Affinity відведено особливу роль — турбота про дітей, які потребують допомоги у житті і творчості.

Світлана Георбелідзе, голова представництва Visa в Україні: «Для компанії Visa велика честь виступати партнерами у реалізації благодійної програми на платформі картки Visa. Перші благодійні картки Visa з’явились у середині 80-х у США, наразі вони завоювали визнання по всьому світу, допомагаючи збирати громадські кошти і спрямовуючи допомогу туди, де вона особливо потрібна. Ми сподіваємось, що нові благодійні картки Visa “Діти передусім!” відкриють шлях до виховання масової культури приватної благодійності, яка тільки-но зароджується в Україні».

*** Публічне акціонерне товариство “Комерційний банк “Хрещатик” зареєстровано у травні 1993 року. Здійснює свою діяльність відповідно до Статуту банку, чинного законодавства України та має повну ліцензію НБУ № 158 від 25.05.10 на проведення банківських операцій на внутрішньому і міжнародному фінансових ринках. Аудиторську перевірку фінансової діяльності банку за світовими стандартами здійснюють міжнародні аудиторські фірми, зокрема PricewaterhouseCoopers.

Має високий рівень надійності збереження вкладів, підтверджений національним агентством «Кредит-Рейтинг», входить до числа 15 найбезпечніших банків, за версією щотижневика «Контракти», до двадцятки найстабільніших банків країни, за рейтингом газети «Дело», та до десяти українських банків, яким найбільше довіряють, за версією журналу «Банкиръ».

Основні фінансові показники за 3 квартали 2010 р.: фінансовий результат — 5,51 млн грн, чисті активи — 6,96 млрд грн, кредитно-інвестиційний портфель — майже 4,62 млрд грн, депозити юридичних осіб — 1,7 млрд грн, депозити фізичних осіб — 2,64 млрд грн

Мережа банку складається зі 180 установ у Києві та інших регіонах України.

Детальніша інформація за адресою: www.xcitybank.com.ua

Управління зв’язків з громадськістю і ЗМІ банку «Хрещатик»

Тетяна Зарембо

+380 (50) 6980242

+380 (44) 461-0372

zarembo@xbank.com.ua

***Visa є глобальною платіжною системою, яка забезпечує держателям карток, торгово-сервісним підприємствам, фінансовим та урядовим установам у більш ніж 200 країнах світу доступ до швидкої, безпечної та надійної мережі електронних платежів. Електронні платежі здійснюються за допомогою глобальної інноваційної процесінгової системи VisaNet, яка здатна обробляти більш ніж 10 000 транзакцій за секунду, забезпечуючи захист від шахрайства для споживачів та гарантії здійснення платежів для торгово-сервісних підприємств. Visa не є банком, не випускає платіжні картки, не встановлює комісії чи процентні ставки для споживачів, а також не видає кредити держателям карток. Своєю чергою, інноваційні рішення Visa дозволяють фінансовим організаціям пропонувати своїм клієнтам широкий вибір фінансових інструментів, зокрема – дебетові, передоплачені та кредитні карткові продукти.

Більш детальну інформацію Ви можете отримати на сайті www.visa.com.ua

Прес-служба Visa Inc. в Україні

Татьяна Патокова

The Willard Group

+380 (67) 466 40 24

tp@twg.com.ua

*** Всеукраїнський благодійний фонд «Діти передусім» є благодійною, недержавною, неприбутковою організацією, включеною до Реєстру неприбуткових організацій та установ.

Детальніша інформація за адресою: www.dity.peredusim.kiev.ua

Виконавчий директор

Юрій Різняк

+380 (50) 3755143

+380 (44) 422-0000

riznyak@co.gks.kiev.ua