Київ. 23 листопада. УНІАН. Не оголошення Центральною виборчою комісією початку виборчої кампанії в листопаді цього року тягне за собою відповідальність її членів за зрив виборів до Верховної Ради України у березні 2011 року. Про це сказав на прес-конференції в УНІАН голова політради Української партії, голова Українського юридичного товариства Олег БЕРЕЗЮК.

Він наголосив, що “відповідальність за зрив виборів ляже на членів Центральної виборчої комісії, на конкретних посадових осіб, які допустили до цього”. За його словами, “є два виходи з цієї ситуації – Генеральний прокурор України, як керівник органу, який наглядає за дотриманням законності, все-таки внесе відповідний припис і зобов’яже ЦВК діяти відповідно до закону або інший шлях - Президент як гарант дотримання Конституції і законів України змінює членів ЦВК і вносить це питання на ВР і мають бути нові люди, які забезпечать цей процес”. О.БЕРЕЗЮК підкреслив, що “іншого шляху немає”, оскільки йтиметься про зрив виборів і “треба притягувати до передбачуваної законом кримінальної відповідальності людей, які зірвуть проведення парламентських виборів”.

Перший заступник голови Центральної ради Української партії, юрист Олег ОЛІЙНИК висловив переконання, що звернення в суди, зокрема, народних депутатів України, щодо оскарження бездіяльності ЦВК, все-таки змусить оголосити початок виборчої кампанії, а “вибори до Верховної Ради України повинні відбутися у березні 2011 року відповідно до нині діючої Конституції України”.

Відео дня