Кожна дитина має право на щасливе життя, повноцінний розвиток, безпеку і благополуччя, але чи можна сказати, що кожна дитина в Україні реалізує це право?

Стрімкі темпи сучасного життя та постійна зайнятість дорослих призводять до того, що діти отримують дедалі менше уваги батьків. Держава забезпечує потреби дітей на мінімальному рівні: матеріально-технічна база освітніх закладів недостатня, дитячих садків не вистачає, значна частина секцій і ґуртків тримаються лише на ентузіазмі педагогів. Якісна освіта доступна не для всіх, обдаровані діти часто не мають можливості розвивати свої здібності, а діти, що опинилися у складних життєвих обставинах, швидко втрачають шанси на нормальне життя. Список проблем, пов’язаних із забезпеченням прав та інтересів дітей, сьогодні занадто великий. Це досить прикро, бо саме перші роки життя людини визначають її подальший розвиток, формують особистість, впливають на вчинки і переконання.

Тож, прагнучи сприяти захисту дитинства, Всеукраїнський благодійний фонд «Діти передусім» і всі ті, хто готовий стати причетним до святої справи опікування нашими дітьми, відчути радість участі у створенні кращого світу і здорового суспільства, вирішили розпочати новий благодійний проект «Подаруй майбутнє!», метою якого є сприяння розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, поліпшення матеріально-технічного забезпечення дитячих освітніх, культурних, спортивних та медичних закладів, надання допомоги дітям-сиротам, дітям, які залишилися без піклування батьків, та дітям з особливими потребами, підтримка талановитої молоді, організація і участь у програмах (заходах, проектах, акціях), що мають на меті підвищити духовний, культурний і освітній рівень розвитку дітей, підготувати їх до самостійного життя, виховати в дусі гідності і поваги до загальнолюдських цінностей.

Відео дня

23 листопада об 11.30 в інформаційному агентстві УНІАН буде презентована унікальна банківська пластикова картка„Дітипередусім!”. Власник такої картки під час покупок чи розрахункових операцій автоматично перераховуватиме певний відсоток коштів на благодійність. Проект реалізовано з ініціативи благодійного фонду „Діти передусім!” та „Комерційного банку „Хрещатик” на базі міжнародної платіжної системи VISAInternational.

У прес-конференції візьмуть участь: голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гріджук, виконавчий директор роздрібного бізнесу банку «Хрещатик» Марина Нестеровська; лідер громадського руху "Кияни передусім" Віктор Пилипишин, голова наглядової ради благодійного фонду «Діти передусім!» Олена Антонова; голова представництва Visa в Україні Світлана Георбелідзе

Організатори акції стверджують – благодійні внески власників картки „Діти передусім!” підуть на захист дітей.

Зазначені кошти Благодійний фонд спрямовує на виконання цілей і завдань програми «Подаруй майбутнє!». При цьому задля забезпечення публічності і прозорості використання коштів Громадська рада Благодійного фонду визначає напрями, куди спрямовуватимуться гроші, що надійдуть у рамках цього проекту, умови їх використання, а також здійснює контроль за реалізацією визначених заходів. Благодійний фонд щорічно звітує перед усіма благодійниками, у т. ч. власниками платіжних карток «Діти передусім!», котрі здійснювали благодійні пожертви, про проведену роботу.

Контактний телефон: м. (097)937-86-22