Сім днів на колесах проведуть 10 автомобілістів з різних міст України, щоб заявити: «ЄВРО-2012 - буде!». Донецьк - Варшава - Київ - таким буде маршрут українських патріотів, що прагнуть запросити шанувальників футболу з усього світу до України та Польщі.

Старт беруть 23 листопада в Донецьку. У програмі - відвідини Донбас-АРЕНИ, спілкування з гравцями ФК «Шахтар», активом міста, футбольними фанами та представниками ЗМІ. Приблизна програма презентації автопробігу запланована і в інших містах маршруту: Харкові, Львові, Вроцлаві, Познані, Гданську та Варшаві. Особливим буде візит до Києва на шляху до Польщі - автомобілісти заїдуть до «Парку Київська Русь» (с.Копачів, Обухівський район Київської області), де відтворюється стародавній Києв (Дитинець) У-ХІІІ століть. Завершать марафон 1 грудня також у Києві.

«Ми хочемо популяризувати Україну у світі. Це головна ідея автопробігу. Прагнемо запросити якомога більше футбольних шанувальників до нас на чемпіонат. Польща виступає нашим добрим партнером, тож: сподіваємося налагодити добрий зв Уязок між: поляками та українцями», - говорить один з організаторів автопробігу, Президент представництва «Міжнародної ліги захисту людської гідності і безпеки» в Україні Олександр Амельчаков.

Відео дня

Про необхідність популяризації культури та традицій України говорить і Володимир Янченко, автор проекту «Парк Київська Русь», який виступив партнером заходу: «Мета «Парку Київська Русь» - сприяти піднесенню іміджу України на міжнародній арені. Тому ми і вирішили підтримати автопробіг - наші цілі співпадають. Під час проведення чемпіонату ми розраховуємо прийняти багато туристів. Хочемо, щоб усі пройнялися красою та глибиною українських традицій. Це наша місія».

«У нашу акцію вкладаємо максимум позитивних ідей. Бо й Україну у світі мають сприймати позитивно. Цей автопробіг - перша ластівка. У нас грандіозні плани. Обов 'язково наступного року проведемо подібний захід, але ще більш масштабний», -розповідає Денис Панченко, голова оргкомітету автопробігу «ЄВРО-2012-буде!».

Організатори автопробігу також переймаються проблемами здоров'я нації. Всюди, де побувають, закликатимуть до у здорового способу життя. Символічно автопробіг завершиться 1 грудня у День боротьби зі СНІДом.