Київ. 17 листопада. УНІАН. Всеукраїнська громадська організація «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» (АДПІ) та Асоціація інвесторів будівництва житлового будинку завершили реалізацію проекту «Захист прав ініціативних груп громадян перед забудовниками й органами державної влади» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління Асоціації інвесторів будівництва житлового будинку Валерій БИКОВЕЦЬ.

За його словами, мета проекту – захист інвесторів, які вклали кошти в будівництво житлових будинків, терміни введення в експлуатацію яких були порушені.

Відео дня

В.БИКОВЕЦЬ зазначив, що асоціації надавали інвесторам безкоштовну юридичну допомогу, інформаційно-організаційну підтримку, а також провели інформаційну кампанію, спрямовану на захист прав інвесторів перед забудовниками й органами державної влади.

На думку голови правління асоціації, влада тільки на словах підтримує інвесторів, але на ділі «ми бачимо абсолютно зворотний результат, коли Верховна Рада захищає інтереси забудовників».

За даними президента ВГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» Олексія ГОНЧАРУКА, за 10 місяців реалізації проекту за допомогою звернулися постраждалі інвестори з 16 регіонів країни.

При цьому асоціації допомагали інвесторам самоорганізовуватися для захисту своїх прав, провели детальний аналіз із вивчення перспектив добудови на 35 об'єктах будівництва, включаючи Київ, Київську область та інші регіони.

Як повідомляв УНІАН, проект реалізується ВГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» та Асоціацією інвесторів будівництва житлового будинку за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проект розраховано на 10 місяців і закінчується в грудні цього року.