Київ. 15 листопада. УНІАН. Низька явка молоді на місцеві вибори зумовлена її зневірою у майбутньому.

Таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловила директор з розвитку громадської організації “Центр політичної освіти” (ЦПО) Наталія ДАВИДОВА, підбиваючи підсумки конкурсу, оголошеного центром у жовтні щодо просвітницьких відеороликів на тему участі молоді у чергових місцевих виборах.

"Як і очікувалося, за підсумками активізаційної кампанії можна констатувати, що низька явка на виборчі дільниці молодих виборців, якими є кожен третій із загальної кількості тих, що мають право голосу, зумовлена низкою факторів. Зокрема - недосконале виборче законодавство, погана організація роботи комісій у день голосування, зневіреність молоді у тому, що їх голос щось зможе змінити, велика міграція молодих людей всередині держави у пошуках кращої долі або навчання", - сказала Н.ДАВИДОВА.

Відео дня

Говорячи про сам конкурс, спрямований на підвищення виборчої активності молоді, вона зауважила, що журі у складі експертів центру отримало майже 30 агітаційних відеороликів.

"Ми оцінювали ролики за принципом свіжості думки, креативності, використання власних матеріалів. У результаті було обрано переможця, яким став студент із Хмельницького Микола АТАМАНЮК, якій отримує цінний приз - відеокамеру", - повідомила Н.ДАВИДОВА.

При цьому вона додала, що ЦПО і надалі продовжуватиме розробляти та реалізувати нові просвітницькі проекти, спрямовані на підвищення активності молоді, її участі у розбудові громадянського суспільства та демократії в Україні.

Як повідомляв УНІАН, громадська організація "Центр політичної освіти" за підтримки Посольства США в Україні 6 жовтня запустила в інтернеті соціальний роз’яснювальний проект "Молодь у виборах" для підвищення виборчої активності молоді на місцевих виборах 31 жовтня.