Київ. 11 листопада. УНІАН. В Україні стартує Всеукраїнська інформаційна кампанія з популяризації правил безпечного руху на залізницях. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник аналітичної групи консорціуму «Менеджмент Консалтинг Груп» Дмитро ПОДТУРКІН.

Як зазначив він, без популяризації правил, без їх знання і виконання учасниками руху, ніякі додаткові засоби безпеки на дорогах не допоможуть убезпечитися від ДТП.

Зокрема, він нагадав, що в планах «Укрзалізниці» створення нових переїздів по лініях швидкісного руху, обладнання шлагбаумами переїздів з високою інтенсивністю руху, встановлення техзасобів, які унеможливлюють виїзд автотранспорту на колію при заборонному сигналі світлофора. Проте, разом з цим, необхідно підвищення культури самих водіїв, підвищення рівня знань правил тощо, для чого «Укрзалізниця» проводить профілактичні роботи з популяризації правил проїзду залізничних переїздів і запобіганню зіткненням автотранспорту з поїздами.

Відео дня

У рамках такої профілактичної роботи представники «Укрзалізниці» спільно з громадськими та експертними організаціями ініціювали проведення Всеукраїнської кампанії популяризації правил безпечної поведінки на залізницях. Одними з основних адресатів стануть майбутні водії, а також - юні пішоходи.

Цілями кампанії є зниження травматизму через організацію інформування, стимулювання суспільного резонансу щодо необхідності дотримання правил тощо. Передбачається робота в автошколах і в дитячих закладах, безпосередньо з водіями тощо. Для цього проводитимуться освітні лекції, створюватиметься спеціальна навчальна література, проводитимуться спеціалізовані акції на транспорті тощо з метою підвищення знань і профілактики порушень.

Як повідомив головний інженер колійного господарства «Укрзалізниці» Василь ЯКОВЛЄВ, «Укрзалізниця» завжди проводила таку роз'яснювальну, навчальну роботу, проте зараз активізує її.

За словами керівника проектів МКГ Олени КОВАЛЕНКО, особлива увага приділяється роботі з дітьми. Зокрема, проводяться різні акції, конкурси на знання правил дорожнього руху, розробляється спеціальна література. Зокрема, проекти для дітей проводилися цього року в «Артеку» в рамках конкурсу «Нова хвиля», найближчим часом - на День Святого Миколая планується акція на Майдані Незалежності, присвячена правилам безпеки.

Як додав Д.ПОДТУРКІН, у рамках Всеукраїнської акції, що розпочинається, і котра, як планується, переросте в постійну роботу, запланована щорічна організація місячника безпеки поведінки на залізничному транспорті в березні-квітні, а в рамках місячника – запровадження в першій декаді квітня Дня безпеки на залізничних переїздах. Під час місячника будуть проводиться роз'яснювальні заходи, акції, оновлюватимуться інформаційні матеріали, рекламні носії тощо.

За словами Д.ПОДТУРКІНА, важливо, щоб до цієї роботи «Укрзалізниці» приєдналися й інші організації, оскільки це соціально важливий проект. Як прогнозує він, найближчим часом із зацікавленими учасниками Всеукраїнської кампанії планується підписання меморандуму щодо проведення робіт у рамках цієї програми.