Київ. 9 листопада. УНІАН. Киянин Петро ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ звинувачує шахраїв у привласненні приватної власності його дружини і просить правоохоронців захистити його сім'ю від злочинних дій шахраїв.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як розповів П.ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, у вересні 2004 року його дружина Оксана ДОБРОВОЛЬСЬКА уклала договір інвестування в нерухомість, сплативши 100% вартості - 3 млн. грн. - приміщення, що будується, по вулиці Оболонська набережна, 15 у Києві і, таким чином, стала єдиним володарем майнових прав на це приміщення. Проте в квітні 2010 року невідомі особи поставили захисні ролети на дверях цього приміщення. О.ДОБРОВОЛЬСЬКА як єдиний власник нежилого приміщення звернулася із заявою в Оболонське РУ ГУ МВС України в Києві. За результатами перевірки і розгляду заяви в травні було порушено кримінальну справу за фактом шахрайського заволодіння майном О.ДОБРОВОЛЬСЬКОЇ в особливо великих розмірах.

Відео дня

П.ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ сказав, що надалі стало відоме, що в лютому 2009 року нібито між О.ДОРОВОЛЬСЬКОЮ і якимось Володимиром М. був укладений договір купівлі – продажу нерухомого майна. Як випливає з цього договору, операція нібито відбулася в грудні 2008 року в місті Макіївка. Чоловік потерпілої зазначив, що договір не завірений нотаріально, що є грубим порушенням встановлених законів. Також П.ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ стверджує, що його дружина ніколи не була в Макіївці, не знайома з Володимиром М., а підпис під договором за оцінками експерта-почеркознавця є підробленим.

Він розповів, що надалі Володимир М. нібито звернувся до третейського суду при одній з товарних бірж з вимогою ввести його в права власника, на що дістав кваліфіковану відмову. Після цього Володимир М. звернувся до Красногвардійського районного суду Макіївки з вимогою повернути третейський збір і одержав рішення про отримання майнових прав, у якому суд зобов'язує БТІ зареєструвати права власності на нежилі вбудовані приміщення по вул. Оболонська набережна, 15. З рішенням суду Володимир М. звернувся в БТІ і оформив на себе право власності на ці приміщення.

За словами П.ДОБРОВОЛЬСЬКОГО, в грудні 2009 року Володимир М. уклав договір про продаж приміщень з Дмитром Т. Цей договір був засвідчений приватним нотаріусом. У лютому 2010 року Дмитро Т. уклав договір купівлі-продажу цих приміщень з одним ТОВ, який також був засвідчений приватним нотаріусом.

Дізнавшись про обставини цієї справи, О.ДОБРОВОЛЬСЬКА подала скаргу в Донецький апеляційний суд на рішення Красногвардійського райсуду Макіївки і виграла його. Апеляційний суд визнав рішення райсуду таким, що не має сили. Одночасно О.ДОБРОВОЛЬСЬКА звернулася в Оболонській райсуд Києва з позовною заявою про визнання недійсними всіх договорів купівлі–продажу приміщень. Оболонський суд у вересні 2010 року задовольнив цей позов. Проте в жовтні 2010 року Київський апеляційний суд розглянув апеляцію ТОВ на це рішення. За словами П.ДОБРОВОЛЬСЬКОГО, незважаючи на рішення Донецького апеляційного суду, який визнав операцію недійсною, і безліч протиправних дій з боку «покупця», Апеляційний суд Києва вирішив задовольнити прохання ТОВ і передати їй права власності на приміщення. При цьому П.ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ додав, що його сім'я і адвокати вже 11 днів не можуть одержати на руки це рішення.

У зв'язку з цим Оксана і Петро ДОБРОВОЛЬСЬКІ звертаються до глави СБУ, міністра внутрішніх справ, глави Верховного Суду, глави Вищої ради юстиції з проханням розібратися в ситуації, дати кваліфіковану оцінку діям чиновників і захистити сім'ю від злочинних дій шахраїв.