Київ. 4 листопада. УНІАН. Засуджений 1 листопада на дві доби адміністративного арешту за непокору міліції під час підрахунку голосів на виборчій дільниці №3002 кандидат у депутати Бучанської міської ради (Київська область) Іван ЛИСЕНКО має намір оскаржити у прокуратурі дії міліції і рішення суду.

Про це він заявив сьогодні кореспонденту УНІАН.

"Рішення суду і дії співробітників міліції я вважаю незаконними і готую з цього приводу позов до прокуратури", - сказав І.ЛИСЕНКО.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада спостерігач від "Пори" Олександр СЕРДЮК заявив, що бійці спецпідрозділу міліції "Беркут" уночі побили кандидата в депутати Бучанської міськради І.ЛИСЕНКА.

У свою чергу, 1 листопада Відділ зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у Київській області поінформував, що Ірпінський міський суд засудив кандидата у депутати Бутанської міської ради І.ЛИСЕНКА на дві доби адмінарешту “за злісну непокору працівникам міліції та вчинення протиправних дій під час підрахунку голосів на виборчій дільниці № 2 міста Буча Київської області”.

За даними працівників міліції, кандидат у депутати, маючи статус спостерігача, у ніч виборів під час підрахунку голосів висловив свою незгоду з тим, як відбувається цей процес, і почав вихоплювати бюлетені у членів комісії. На їхні попередження він не реагував, через що члени комісії своїм рішенням зобов’язали його залишити межі виборчої дільниці. Однак і на це кандидат у депутати відреагував негативно, внаслідок чого члени комісії були змушені звернутися за допомогою до працівників міліції. Однак І.ЛИСЕНКО вчинив опір міліціонерам.

Охоронцям вдалося вивести чоловіка за межі дільниці. При цьому, як підкреслили у ВЗГ, фізичної сили до кандидата у депутати ніхто не застосовував.

Разом з тим, в обласній міліції зазначили, що після цього кілька прихильників кандидата у депутати розбили скло на дільниці і втекли. Однак, як запевнили у ВЗГ, є відеозапис інциденту, і винні будуть затримані та покарані.