Київ. 4 листопада. УНІАН. Кандидат у депутати Сквирської районної ради від партії “Наша Україна” Сергій СУШКО заявляє, що влада примушувала його відмовитись від здобутої перемоги на виборах.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

С.СУШКО зазначив, що за попередніми результатами місцевих виборів 31 жовтня 2010 року він виграв вибори по мажоритарному округу №5 Сквирського району. 3 листопада його, як директора загальноосвітньої школи села Великополовецке, викликали до керівництва районної державної адміністрації. Як стверджує С.СУШКО, в РДА йому погрожували звільненням з посади директора школи, якщо він не напише заяву про відмову від депутатства.

Відео дня

“Коли ти припертий до стіни в кабінеті голови адміністрації - важко адекватно мислити. Мене було поставлено перед простим вибором – або ти депутат, або ти працюєш директором. Я вибрав друге, тому що ви прекрасно розумієте, в мене сім’я, діти. Але отямившись, я написав іншу заяву, стосовно того, щоб попередню заяву не вважати дійсною”, - наголосив С.СУШКО.

Він намагався зареєструвати в ТВК іншу заяву, однак там йому відмовили. Як стверджує С.СУШКО, секретар комісії зазначила, що не може прийняти заяву, оскільки їй терміново потрібно було від’їхати.

С.СУШКО заявив, що звернувся до прокуратури Сквирського району. У своїй заяві кандидат просить прокуратуру перевірити правомірність дій секретаря ТВК щодо відмови в реєстрації його заяви та ведення виборчої документації.

Присутня на прес-конференції екс-голова райдержадміністрації Сквирського району, кандидат в депутати до Сквирської районної ради від партії “Наша Україна” Тетяна ВЛАСЮК висловила подив з приводу таких дій місцевої влади. За її словами, це не лише суперечить чинному законодавству, а й не має жодного сенсу. Т.ВЛАСЮК нагадала, що законом передбачено можливість зняття особою своєї кандидатури з виборів або за два дні до виборів, або відмову від депутатства тільки після оголошення офіційних результатів.

“Найбільше, що вражає, - це втручання влади у виборчий процес”, - зауважила вона.

Голова Сквирської райради Василь ТИТАРЧУК висловив обурення фактом примушування переможців виборів до відмови від депутатства.

“Навіть пішовши таким шантажним шляхом, знімаючи депутатів - а це вже був другий випадок за ранок вчорашнього дня - вони не зрозуміли одного: що своїх прихильників таким чином не проведеш, бо визнані вже результати”, - наголосив він, додавши, що у разі відмови вже обраних депутатів від мандатів доведеться призначати повторні вибори.

Учасники прес-конференції скаржились й на інші факти адміністративного тиску та втручання у виборчий процес з боку влади у виборчий процес. В.ТИТАРЧУК висловив думку, що саме це негативно вплинуло на виборця, і жоден з керівників РДА, включаючи голову району, програли в мажоритарних округах своїм опонентам.