Київ. 3 листопада. УНІАН. Іран зацікавлений в реалізації спільних з Україною проектів в нафтогазовій сфері.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Ісламської Республіки Іран в Україні Акбар ГАСЕМІ-АЛІАБАДІ.

"Іран займає друге місце у світі за обсягами природного газу, і 17% світових запасів нафти сконцентровано в Ірані. Іран займає третє місце у світі за обсягами нафти. Тому Іран міг би зіграти значну роль у диверсифікації джерел енергопостачання для української сторони", - сказав А.ГАСЕМІ-АЛІАБАДІ.

Відео дня

Водночас посол не став уточнювати хід переговорів про конкретні спільні проекти. "Питання більш конкретних проектів мають опрацьовувати експертні групи з обох сторін. Наша головне завдання полягає у представленні потенційних можливостей для такої співпраці", - зазначив він.

Посол повідомив, що Іран постачає природний газ до Швейцарії, Туреччини і Пакистану. "А зараз на порядку денному переговори з Оманом, Бахрейном, Об'єднаними Арабськими Еміратами та Індією. І ми вітаємо будь-які пропозиції з боку фахівців для того, щоб започаткувати виконання відповідних проектів з Україною", - наголосив А.ГАСЕМІ-АЛІАБАДІ.