Київ. 21 жовтня. УНІАН. Мешканці села Поділля Бари шевського району Київської області просять Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА не допустити рейдерського захоплення 3 тис. га землі.

Про це заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН в. о. директора ТОВ “Агрофірма Поділля” Валентина ГАВРИСЬ.

За її словами, з березня 2010 року “проводиться рейдерське захоплення сільськогосподарського підприємства, яке має більше 3 тис. га орної землі”.

Відео дня

Вона повідомила, що у 2007 році за участю голови Слов’янської сілівиворочної компанії Валерія ПАНАСОВСЬКОГО було створено підприємство для розвитку у с. Поділля тваринництва.

Як розповіла В.ГАВРИСЬ, 4 березня 2010 року в Баришевську міжрайонну прокуратуру надійшла заява В.ПАНАСОВСЬКОГО на директора ТОВ “Агрофірма Поділля” Анатолія БОНДАРЕНКО про розтрату чужого майна в особливо великих розмірах та службове підроблення первинних документів. Потім Баришевською прокуратурою були вилучені всі бухгалтерські документи підприємства, печатку, штамп і всі системні блоки з бухгалтерськими програмами, які досі знаходяться в прокуратурі. Крім того, було порушено кримінальну справу проти А.БОНДАРЕНКА.

“Та коли прийшов час збирати врожай, слідчим прокуратури було накладено арешт на все майно господарства, навіть на незбираний врожай, що не підлягає арешту”, - сказала В.ГАВРИСЬ.

За її словами, представники невідомої мешканцям села охоронної фірми не давали можливість збирати врожай.

“Ми звертались, давали телеграму Президенту, в Кабінет міністрів, в Генеральну прокуратуру і неодноразово”, - сказала В.ГАВРИСЬ.

Також вона повідомила, що мешканці села проводили мітинги біля Кабміну та Адміністрації Президента.