Київ. 19 жовтня. УНІАН. Партія “Сильна Україна” ініціює протоколювання випадків застосування адміністративного ресурсу на місцевих виборах в рамках проекту “Адмінресурс – стоп!”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник експертної комісії партії з правових питань та судової реформи, адвокат Олександра ПАВЛЕНКО.

“Партія “Сильна Україна” ініціює проект з протоколювання фактів використання адміністративного ресурсу – “Адмінресурс – стоп!”. Відповідний розділ можна знайти на нашому сайті за адресою: http://adminresurs.silnaukraina.com. І ми закликаємо усі політичні сили та громадські організації підтримати нашу ініціативу і дати належну оцінку цим фактам, а також тим особам, які повинні понести відповідальність за такі дії”, – зазначила вона.

Відео дня

За словами О.ПАВЛЕНКО, “Сильна Україна” змушена долати безпрецедентний адміністративний тиск. “Інструменти, які використовує влада, різноманітні – від зняття рекламних щитів і звинувачень у незаконній агітації до погроз нашим кандидатам і відмови в реєстрації з надуманих причин”, – заявила вона.

Експерт підкреслила, що “Сильна Україна” буде протистояти тиску усіма законними шляхами і домагатися прозорості виборчого процесу і дотримання прав його учасників. О.ПАВЛЕНКО також повідомила, що факти використання адміністративного ресурсу зберуть у єдину базу, і за кожним порушенням буде подано судовий позов. Найбільш кричущі факти, за словами активістки “Сильної України”, будуть доведені до міжнародних правозахисних організацій.

”Адміністративний тиск неприпустимий для країни, яка вважає себе демократичною. Це – пережиток тоталітарних систем, який дискредитує владу”, – наголосила О.ПАВЛЕНКО.

Як також повідомили УНІАН у прес-службі “Сильної України”, сьогодні на прес-конференції у Рівному ініціативу “Адмінресурс – стоп!” прокоментував лідер цієї політичної партії Сергій ТІГІПКО.

На думку політика, якщо не зупинити тиск, це може призвести до фальсифікації результатів місцевих виборів. “І тоді країна може потрапити в дуже складну ситуацію, коли після міжнародного визнання демократичності останніх виборів в Україні можемо отримати погану оцінку”, – підкреслив голова “Сильної України”.

А це, на переконання С.ТІГІПКА, “негативно вплине як на думку щодо України з боку інвесторів, так і на наші європейські прагнення”. “А головне – підірве авторитет влади серед населення”, - резюмував він.