Київ. 19 жовтня. УНІАН. Кандидат на посаду міського голови Володимира-Волинського Волинської області від партії "Справедливість" Анатолій СОРОКА заявляє, що місцева влада та чинний міський голова Петро САГАНЮК здійснює тиск на своїх потенційних конкурентів та перешкоджає їм проводити агітаційну роботу.

Про це А.СОРОКА заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Я підготував відповідні звернення до Президента України та Генерального прокурора. Звертаюсь до вас в такий спосіб тому, що місцеві ЗМІ сьогодні відмовляють і мені, і іншим кандидатам у наданні інформаційних площ. Сьогодні ми навіть за гроші власних виборчих фондів не можемо розмістити свої матеріали, тому їх ретельно контролює міська влада", - сказав А.СОРОКА.

Відео дня

Кандидат в мери також додав, що міська виборча комісія не надала жодному з кандидатів від опозиційних сил місця для агітації в міських газетах та на каналах телебачення та радіо. "Хоча відповідні кошти призначені у міському бюджеті", - додав він.

А.СОРОКА також заявив, що міська влада використовує правоохоронні органи для кримінального переслідування його родини. Зокрема, за його словами, за дорученням чинного мера П.САГАНЮКА правоохоронні органи порушили кримінальні справи проти його батька та брата. "Проводяться протиправні обшуки в офісі партії "Справедливість". Безпідставно вилучається оргтехніка, партійна документація, інформаційні матеріали", - зазначив кандидат в мери.

За його словами, чинний мер П.САГАНЮК перебуває на посаді вже більше 20 років, на минулих виборах балотувався від Блоку Юлії Тимошенко, а зараз - від партії "Сильна Україна". "Чинний міський голова, щоб знову створити свою більшість йде двома командами. Одну частину він залишив в опозиційному блоці БЮТ. Іншу частину він забрав з собою в партію "Сильна Україна". В навчальних закладах проводяться співбесіди щодо підтримки його кандидатури на виборах", - повідомив А.СОРОКА.