Київ. 19 жовтня, УНІАН. 51,2% жителів Київської області виступають за збільшення повноважень Президента України та губернатора.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив перший заступник директора Центру інформаційних та маркетингових досліджень (ЦІМД) Геннадій ЛУКІВ, посилаючись на результати опитування його центру.

Зокрема, за його словами, 51,2% респондентів погодились з тим, що збільшення повноважень Президента України сприятиме покращенню соціально-економічного стану України та підвищенню добробуту українців. Ще 18,3% також скоріше схильні підтримати таку позицію. Однозначно проти неї висловилось лише 7,8% опитаних, 9,7% відповіли, що скоріше не підтримують таку думку. Сказали, що їм байдуже 8,1% опитаних, не визначились 4,9%.

Відео дня

Також, повідомив Г.ЛУКІВ, згідно з результатами дослідження, 55,2% опитаних підтримали ідею щодо призначення керівників обласних та районних територіальних органів міністерств, відомств, центральних органів виконавчої влади виключно за поданням голови обласної державної адміністрації. 12,6% також схильні підтримати таку ідею. Стільки ж опитаних висловилось скоріше проти такої ідеї, 8,1% - однозначно проти. Байдуже було 7,5% опитаних, не визначилось 4% респондентів.

При цьому жителі Київщини вважають, що із приходом нового керівництва області покращився соціально-економічний стан регіону. Ствердно на це запитання відповіли 35,7%, ще 24,9% скоріше погодились з такою тезою. Скоріше ні сказали 13,9%, однозначно ні – 7,7%. Байдуже 8,5% мешканцям області, а 9,3% не визначились в цьому питанні.

“Коли прийшла нова команда, новий губернатор, ви знаєте, загальна картина показує, що нехай невеликі, але зміни на краще відбуваються. І ті люди, що зараз працюють в команді... сподіваються, що цей кредит довіри буде ними виправданий”, - наголосив Г.ЛУКІВ.

Дослідження також показало, що більш як 80% жителів Київської області планують взяти участь у голосуванні на виборах до обласної ради. Зокрема, 58,7% однозначно підуть на вибори, ще 24,6% відповіли, що підуть на вибори. Однозначно не підуть на вибори 6,9% мешканців Київщини, 6,7 скоріше не підуть на вибори. Не визначились 3,1%.

Г.ЛУКІВ вважає, що ті опитані, які сказали, що не підуть на вибори, просто ще не повірили діючій владі. “Вони не повірили нині діючій владі, нині діючій партії, але дійсно тут все залежить від тих дій, які будуть найближчим часом у нас проходити”, зауважив він, додавши, що “ми прийшли, щоб на краще змінити нашу країну”.

Опитування проводилось з 12 по 15 жовтня 2010 року. Всього опитано 2160 респондентів. Вибірка репрезентує міське та сільське населення Київської області старше 18 років. Похибка 2,5%