Київ, 14 жовтня. УНІАН. Майже 80% жителів Київської області планують взяти участь у голосуванні на виборах до обласної ради.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник директора Інституту економічного та політичного аналізу Сергій КУТНЯКОВ, представляючи результати соціологічного опитування щодо оцінки громадянами політичної ситуації і ставлення до виборів депутатів Київської облради.

"Зокрема, 53,6% опитаних повідомили, що однозначно взяли б участь у голосуванні, якби найближчої неділі відбувалися вибори до Київської обласної ради. Ще 25,3% респондентів відповіли, що скоріше візьмуть участь у голосуванні", - сказав С.КУТНЯКОВ.

Відео дня

За його словами, лише 5,6% опитаних однозначно не братимуть участі у виборах, 7,7% відповіли "скоріше ні", 7,8% респондентів не змогли відповісти на це запитання.

С.КУТНЯКОВ також додав, що 35,1% респондентів мають намір підтримати Партію регіонів, 18,2% - партію "Батьківщина", 6,5% - "Фронт Змін", 6,4% - "Сильну Україну", 3,1% - "Нашу Україну".

Згідно з результатами опитування, підтримати «Український демократичний альянс за реформи» планують 1,5% опитаних, КПУ - 2,4%, Народну партію - 2,5%, "Свободу" - 1,1%, СПУ - 1,5%, Українську соціал-демократичну партію - 1,8%.

С.КУТНЯКОВ додав, що 7,7% респондентів ще не визначилися з вибором, 4,9% не підтримують кандидатів від жодної партії, а 4,2% вказали, що не підуть на вибори.

Інститут економічного та політичного аналізу проводив соціологічне опитування в період з 10 по 13 жовтня за участі 2 тис. 240 респондентів. Вибірка репрезентує міське та сільське населення Київської області старше 18 років. Статистична похибка вибірки становить 2,2%.