Київ. 14 жовтня. УНІАН. Народний депутат, член фракції БЮТ Сергій ВЛАСЕНКО вважає, що нині можна говорити про ознаки злочину, оскільки іноземці – представники Trout Cacheris, PLLC під час здійснення так званого аудиту працювали з документами, які становлять державну таємницю.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

“Розголошенням державної таємниці є сам факт передачі особам, які не мають відповідного ступеню доступу до цих документів. То факт, що ці юристи ознайомлювалися з цими документами виглядає так, що це утворює склад злочину, оскільки іноземці не мають можливості отримати допуск належного рівня”, - сказав С.ВЛАСЕНКО.

Відео дня

За його словами, всі подальші дії щодо розголошення цих документів, їхні публікації - це продовження цього злочину або вчинення іншого злочину аналогічного змісту.

Він не виключив звернення до правоохоронних органів після детального вивчення звіту.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 жовтня, міжнародні аудитори заявили, що виявили факти нецільового використання коштів державного бюджету і шахрайства за участю представників уряду Юлії ТИМОШЕНКО. Про це заявили представники фірм, які здійснювали аудит, - Trout Cacheris, PLLC і Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, за участю Kroll, Inc.

«Розслідування виявило докази нецільового використання державних коштів і шахрайства за участю посадовців попереднього уряду України, деяких міністерств і приватних компаній», - говориться у звіті за результатами аудиту.

13 травня ц.р. уряд України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC (США) на проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 роках. Мета аудиту - виявлення нецільового використання коштів, винних у цьому і куди було спрямовано ці гроші.