Київ. 14 жовтня. УНІАН. Народний депутат від БЮТ Віктор ШВЕЦЬ пропонуватиме компанії Trout Cacheris, PLLC, яка начебто довела нецільове використання коштів урядом Юлії ТИМОШЕНКО, провести аудит щодо можливої причетності нинішнього прем’єр-міністра Миколи АЗАРОВА до махінацій з нерухомістю.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

“Ми хочемо запропонувати їм провести ще один аудит, якщо вони заявляють, що вони такі не заангажовані”, - сказав народний депутат.

Відео дня

В.ЩВЕЦЬ нагадав, що 10 вересня він звернувся до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА як до голови Національного антикорупційного комітету з проханням вжити усіх заходів для перевірки достовірності інформації, що оприлюднена у ЗМІ, відносно можливої причетності М.АЗАРОВА до корупційних схем з нерухомістю. “За підписом заступника глави Адміністрації Президента України мені повідомили про те, що в разі надходження до Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності інформації про неправомірні дії будь-якої посадової особи комітет повинен ці дані передати для перевірки до правоохоронних органів. Водночас, зазначаємо, що в структурі Адміністрації Президента України немає підрозділів щодо організації та контролю за проведенням перевірок правоохоронними органами”, - зацитував В.ШВЕЦЬ.

Депутат наголосив, що саме з таким запитом він звернувся і до генерального прокурора України. “На це звернення я отримав відповідь за підписом заступника генерального прокурора, у якій зазначено, що звернення відносно перевірки викладених у статті відомостей щодо законності дій службових осіб надіслано за належністю до Служби безпеки України”, - сказав В.ШВЕЦЬ.

При цьому, додав він, “СБУ запропоновано, за наявності підстав для прокурорського втручання, відповідні матеріали направити до Генеральної прокуратури України”.

За словами В.ШВЕЦЯ, відповідно до положень Кримінально-процесуального кодексу, повідомлення у пресі про вчинений злочин є приводом для порушення кримінальної справи. «Ось так Президент ЯНУКОВИЧ і уряд АЗАРОВА борються з корупцією в Україні», - підкреслив депутат.