Київ. 14 жовтня. УНІАН. Науковий керівник Школи політичної аналітики Олексій ГАРАНЬ вважає, що рано чи пізно у Партії регіонів відбудеться внутрішньопартійний розкол.

По це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За словами О.ГАРАНЯ, так масштабно і так нахабно ніколи не порушувалися закони. “Очевидно в оточенні ЯНУКОВИЧА думають, що прийшли до влади назавжди”, - сказав політолог. Він зауважив, що влада намагається нав’язати суспільству два стереотипи. Перший стосується того, начебто міжнародні структури мають “поблажливе” ставлення до того, що відбувається в Україні, а другий, що Україна розвивається за французькою моделлю. “Але це не є французька модель, бо у Франції уряд формується за результатами парламентських виборів”, - сказав політолог.

Відео дня

О.ГАРАНЬ зауважив, що повернення до Конституції 1996 року є падінням ролі парламенту та малих фракцій. В той же час, за його словами, з огляду на існуючу ситуацію нині мало б відбуватися згуртування Партії регіонів навколо Віктора ЯНУКОВИЧА. В той же час, додав він, процес який відбувається робить Президента більш незалежним від Партії регіонів. “За великим рахунком для нього не так важливо чи перемагає зараз Партія регіонів на виборах, який буде результат на парламентських виборах”, - додав він. О.ГАРАНЬ вважає, що згодом це може посилити суперечності в середині Партії регіонів та призвести до внутрішнього розколу. “Я думаю вони будуть неминучими, але коли це станеться реально сказати важко”, - додав він.