Київ. 13 жовтня. УНІАН. Проект «Політ.ua» має намір розширювати свою діяльність в Україні.

Про це на прес-конференції в УНІАН, присвяченій річниці роботи проекту в Україні, повідомили його керівники.

Науковий керівник проекту, голова редакційної ради російського проекту «Полит.ру» Борис ДОЛГІН розповів, що в ці дні минув рік з моменту початку діяльності «Політ.ua» в Україні. Проект розпочав свою діяльність 7 жовтня минулого року публічною лекцією в Києві російського економіста Олександра АУЗАНА. За цей час у «Політ.ua» з лекціями виступили понад 30 провідних українських і зарубіжних істориків, соціологів, філологів, економістів.

Відео дня

Б.ДОЛГІН сказав, що ідея створення «Політ.ua» виникла в авторів подібного російського проекту «Полит.ру», що існує з 2004 року, які вирішили, що було б корисно організувати в Україні ще один майданчик для інтелектуального діалогу. За словами Б.ДОЛГІНА, вони не претендують на те, щоб бути єдиною таким майданчиком. «Навпаки, ми хочемо, щоб такі майданчиків було якомога більше і зацікавлені в співпраці з ними», - сказав він. Науковий керівник проекту також підкреслив, що його поява в жодному разі не є спробою втручатися в українську політику, впливати на хід політичних подій. «Ми з іншого городу. У нас політика обговорюється, але ми не займаємося боротьбою за владу», - сказав Б.ДОЛГІН.

Керівник проекту Юлія КАДЕНКО зазначила, що на сьогодні проект складається з 3 частин – це проведення публічних лекцій, сайт polit.ua, на якому розміщуються новини та аналітика подій в Україні, а також створення можливостей для інтелектуальних комунікацій. Вона сказала, що надалі проект має намір розвивати свою діяльність не тільки в Києві, а й в інших регіонах України. Ю.КАДЕНКО додала, що недавно проект уже взяв участь у Формі видавців у Львові.