Київ. 13 жовтня. УНІАН. Народний комітет захисту України підтримує кандидатуру представниці Народно-демократичної партії Світлани КУСПИСЬ на виборах міського голови Львова.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив виконавчий секретар НКЗУ Олександр СКІПАЛЬСЬКИЙ.

О.СКІПАЛЬСЬКИЙ сказав, що НКЗУ вирішив підтримати С.КУСПИСЬ, оскільки бачить в ній потенціал об’єднати демократичні сили регіону. “Досвід, уміння С.КУСПИСЬ дозволять їй консолідувати навколо себе демократичні сили Львова”, - сказав він. О.СКІПАЛЬСЬКИЙ вважає, що, об’єднавши регіональні демократичні сили та підтримавши це об’єднання на загальноукраїнському рівні, “ми зможемо створити противагу експансії Партії регіонів”.

Відео дня

Сама С.КУСПИСЬ на прес-конференції заявила, що Львів для опозиції є стратегічним містом. “Це останній бастіон демократії”, - сказала вона. Вона зазначила, що на сьогодні основна боротьба за крісло мера Львова точиться між кандидатом від Партії регіонів Петром ПИСАРЧУКОМ та чинним мером Андрієм САДОВИМ, якого “також негласно підтримують регіонали”. Таким чином, зауважила С.КУСПИСЬ, влада намагається створити видимість боротьби, хоча насправді “у разі успіху будь-кого з цих двох кандидатів переможуть регіонали”.

С.КУСПИСЬ заявила, що контроль над Львовом “регіонам” необхідний, аби не допустити чергової “демократичної хвилі”. “Саме зі Львова може початись черговий демократичний підйом”, – вважає вона.

С.КУСПИСЬ зазначила, що у неї як кандидата в мери є своя чітка програма дій. Вона заявила, що у разі перемоги хоче створити статут територіальної громади Львова. Одним з основних принципів С.КУСПИСЬ є те, що право розпоряджатися коштами, отриманими від продажу комунального майна, має отримати громада міста. Кандидатка зауважила, що необхідно привести всі дії міської влади у площину закону, і тоді більшість проблем міста перестануть бути такими, що неможливо розв’язати.

Як повідомляв УНІАН, Львівська міська територіальна виборча комісія зареєструвала 21 кандидата на посаду міського голови Львова.