Київ. 12 жовтня. УНІАН. Більшість виборців непоінформовані про суть конфлікту в керівництві Київської обласної організації політичної партії “Батьківщина”.

Про це йдеться у оприлюднених сьогодні в УНІАН результатах дослідження “Політико-соціологічний аспект передвиборчої ситуації в Київській області”, проведеному Інститутом соціальної та політичної психології Академії педагогічних наук України.

Як свідчать результати опитування, майже 70% виборців не вважають себе поінформованими про суть конфлікту у керівництві Київської обласної організації політичної партії “Батьківщина”.

Відео дня

При цьому також переважна більшість – 81,5% - респондентів заявили, що важко відповісти, хто на сьогодні є керівником Київської обласної організації “Батьківщини”.

Водночас, заявляють автори дослідження, серед поінформованих щодо суті конфлікту 19,1% вважають легітимним керівником організації екс-голову Київської обласної ради Володимира МАЙБОЖЕНКА та 14,6% - народного депутата з фракції БЮТ Костянтина БОНДАРЄВА.

Дослідження проводилося 24-30 вересня за вибіркою, що репрезентує доросле населення віком від 18 років. Опитано 2214 респондентів у 104 населених пунктах Київської області, з яких 37 – міські та 67- сільські. Похибка вибірки становить 2,1%.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня відбулося засідання Київської партійної обласної конференції “Батьківщини”, на якому було прийнято рішення про зміну керівництва організації. Зокрема, головою облорганізації замість В.МАЙБОЖЕНКА було обрано К.БОНДАРЄВА. Однак, заявляють у БЮТ, обласне управління юстиції за дорученням з Міністерства юстиції та Адміністрації Президента відмовляються реєструвати це рішення.

15 вересня Центральна виборча комісія сформувала персональний склад територіальних виборчих комісій на вибори до органів місцевого самоврядування 31 жовтня. Зокрема, до обласної ТВК на Київщині були затверджені кандидати, запропоновані В.МАЙБОЖЕНКОМ від імені партії “ВО “Батьківщина”

4 жовтня прес-служба народного депутата К.БОНДАРЄВА повідомила, що Київська обласна територіальна виборча комісія відмовила Київській обласній організації "Батьківщина" у реєстрації кандидатів в депутати до Київської облради, натомість зареєструвала виборчий список від псевдоорганізації, яку очолює В.МАЙБОЖЕНКО, виключений з лав партії Юлії ТИМОШЕНКО.