Київ. 12 жовтня. УНІАН. Кримські політологи вважають, що Партія регіонів має всі шанси, аби створити більшість у парламенті Автономної Республіки Крим.

Зокрема, під час прес-конференції в УНІАН, заступник голови Асоціації причорноморських досліджень Володимир ДЖАРАЛЛА зазначив, що ситуація в Криму є стабільною та прогнозованою. “Можна навіть з математичною точністю прогнозувати, що відбудеться в найближчий час, після виборів”, - сказав він. За словами В.ДЖАРАЛЛА, це пов’язано з тим, що в АРК є політична сила, яка користується найбільшою підтримкою населення – Партія регіонів. Він зауважив, що нині можна говорити про те, що кримські еліти себе вичерпали, оскільки “є кримчанами, а поводили себе як тимчасові особи”. В.ДЖАРАЛЛА зауважив, що прем’єр-міністр Криму Василь ДЖАРТИ, який є представником Партії регіонів, тактично всіх обіграв, залучивши на свій бік членів команди регіональних лідерів Криму. Саме тому, на його переконання, під час цих місцевих виборів мова піде про виживання багатьох кримських політичних сил, які для Криму є звичними. “Партія регіонів має всі шанси створити абсолютну більшість в кримському парламенті та створити одноосібно владу”, - сказав політолог. В той же час, зауважив він, до парламенту Криму також увійдуть КПУ, “Союз”, “Русское единство” та представники Меджлісу. В.ДЖАРАЛЛА зауважив, що великі шанси раніше мала партія “Сильна Україна”, але в останній час вона дещо здала свої позиції.

В свою чергу співголова Асоціації політологів Криму Олег ГАБРІЄЛЯН зазначив, що такий результат можна пояснити великою увагою до Криму з боку Президента та влади, до того ж не на словах, а на конкретному виділенні коштів. “Все іде в справу. Ми бачимо як дороги Криму змінюються. Ми бачимо реальний результат і це бачать люди”, - сказав він.

Відео дня

В свою чергу політолог, директор Таврійського інституту регіонального розвитку Андрій КЛІМЕНКО зазначив, що новій владі терміново потрібно буде вживати заходів, аби Крим не став аутсайдером Чорноморського регіону. “Крим за останні 7 років, займаючись земельними спекуляціями, губить перспективу стати центром туризму”, - сказав він. За словами А.КЛІМЕНКА, владі доведеться вживати екстрені заходи з економічного відродження Криму.