Київ. 8 жовтня, УНІАН. Фахівці медичної клініки “Інновація” проводять лікування пацієнтів із діагнозом рак молочної залози за допомогою єдиного в Україні апарату інтраопераційної рентгенотерапії INTRABEAM, який дозволяє проводити органозберігаючі операції на молочній залозі.

Про це фахівці клініки повідомили на прес-конференції в УНІАН на тему «Клініка «Інновація» представляє революційну тактику лікування раку молочної залози».

Як зазначила кандидат медичних наук, променевий терапевт вищої категорії, завідуюча відділенням променевої діагностики та терапії медичної клініки “Інновація” Тетяна УДАТОВА, якщо раніше при певних показаннях жінці видаляли молочну залозу, то завдяки апарату інтраопераційної рентгенотерапії INTRABEAM стало можливим збереження молочної залози з хорошим косметичним ефектом, дотримуючись при цьому всіх принципів сучасної онкології.

Відео дня

“Апарат INTRABEAM - це рентгенотерапевтична установка, яка має малу проникаючу здатність іонізуючого випромінювання, й ті тканини, які знаходяться під пухлинним утворенням, отримують мінімальну дозу опромінення. Це дає можливість зберегти здоровими навколишні тканини», - сказала Т.УДАТОВА.

Також, за її словами, використання INTRABEAM дає можливість скоротити післяопераційний курс дистанційної променевої терапії в середньому на 2-2,5 тижні. При цьому Т.УДАТОВА зазначила, що апарат може використовуватися тільки при І та ІІ стадіях захворювання. «На жаль, відсоток таких пацієнтів невисокий», - додала вона.

Крім того, фахівці клініки повідомили, що клініка надає скринінгові програми для раннього виявлення патологічних утворень. У клініці також є апарат для проведення дистанційно-променевої терапії - лінійний прискорювач, який застосовується для використання зовнішнього методу опромінення. На цьому апараті можна проводити лікування всіх локалізацій злоякісних пухлин. При цьому всі пацієнти, які піддаються променевому методу лікування, повинні мати чітко встановлений діагноз, який підтверджується цитологічним або гістологічним дослідженням.

Як повідомила директор клініки «Інновація» Сніжана БИКОВА, клініка знаходиться в с. Лютіж Вишгородського району Київської області. «Незважаючи на те, що клініка працює лише один рік, вона вже обслужила тисячі пацієнтів із України та країн найближчого зарубіжжя», - сказала С.БИКОВА. За її словами, в клініці працюють фахівці високого класу, які проходили стажування в міжнародних клініках із маммології та проблем раку молочної залози. «На сьогоднішній день ми можемо заявити, що в нашій клініці надається повний спектр послуг, які дозволяють діагностувати й лікувати рак молочної залози», - додала С.БИКОВА. Вона повідомила, що в клініці, яка займає площу понад 3 тис. кв. метрів, є стаціонар на 60 місць.