В Україні стартує міжнародний проект «Сприяння соціальному підприємництву»

Вирішення соціальних проблем – повноцінна комерційна діяльність, що може та повинна приносити прибуток власнику на рівні будь-яких інших бізнес-активностей – переконують організатори проекту «Сприяння соціальному підприємництву в Україні»: Британська Рада в Україні, Фонд Східна Європа, PricewaterhouseCoopers в Україні та Ерсте Банк. Головна мета програми – відбір перспективних проектів у сфері соціального підприємництва та підтримка розвитку бізнесу, метою якого є вирішення соціальних проблем українського суспільства.

Організатори оголошують відкритий набір учасників до програми Сприяння соціальному підприємництву». Участниками  можуть стати недержавні організації, підприємці та представники комерційних організацій, що зацікавлені у створенні та розвитку соціального бізнесу. Учасники програми – бажаючі започаткувати свій соціальний бізнес - отримають професійні знання, юридичну та бізнес консультації, а також фінансову підтримку.

Відео дня

Проект передбачає насичену освітню складову: серію тренінгів та семінарів із залученням українських та міжнародних експертів, що спеціалізуються на проблемах соціального підприємництва. Мета тренінгів – допомогти учасникам розробити комерційну ідею, оцінити фінансові та юридичні потреби бізнес-проекту, дізнатись про особливості ліцензування та оподаткування соціального підприємництва в Україні.

Після проходження навчальної програми, учасники матимуть час для оформлення своєї бізнес-ідеї. Кращі бізнес-плани на створення чи розвиток соціального підприємництва, відібрані на конкурсній основі, отримують гранти та фінансування від партнерів проекту.

Термін подання заявок з боку потенційних учасників програми спливає 25 жовтня. Наразі географія проекту охоплює три регіони України – Львівську й Донецьку області та Автономну Республіку Крим.

Соціальне підприємство – це бізнес, який переслідує переважно соціальні цілі, прибутки якого спрямовуються головним чином на саморозвиток, громадські справи чи на вирішення гострих суспільних проблем. Таке підприємство діє за всіма законами бізнесу і приносить прибуток, тому не вважається благодійною організацією. Соціальне підприємництво надзвичайно динамічно розвивається в європейських країнах, вирішуючи проблеми безробіття, соціального захисту та суспільного залучення. Зокрема, лише у Великобританії діють понад 50000 таких підприємств.

За подальшою інформацією, будь ласка, звертайтеся до Олександри Чувакової,

менеджера PR-агенції Pillar | Hill & Knowlton

chuvakova@pillarpr.com.ua

або за телефоном 044 459 34 37    

Проект «Сприяння соціальному підприємництву» оголошує набір учасників до програми з розвитку соціального підприємництва в Автономній Республіці Крим, Донецькій та Львівській областях.

Учасникам, відібраним в ході конкурсу, програма пропонує:

· тренінгові семінари, які допоможуть довідатися більше про соціальне підприємництво, розробити комерційну ідею, оцінити юридичні та фінансові потреби, дізнатись про етапи реєстрації підприємства, ліцензування, оподаткування, аналіз ризиків тощо;

· консультаційну підтримку під час підготовки бізнес-планів від тренерів та експертів проекту;

· фінансування реалізації кращих бізнес-планів створення чи розвитку соціального підприємства, відібраних на конкурсній основі, за допомогою грантів від партнерів проекту.

Вимоги до учасників:

· бажання започаткувати або розвивати свій бізнес, націлений на вирішення соціальних проблем; розуміння соціальних проблем в Україні та ідеї для їхнього вирішення

· досвід практичної роботи у бізнесі або в господарській діяльності громадських організацій

· бажання отримувати нові знання про соціальне підприємництво та сприяти розвитку цього сектору в Україні

· готовність самостійно покрити вартість проживання та проїзду до місця проведення тренінгу (Автономна Республіка Крим, Донецьк чи Львів)

· володіння англійською мови є бажаним, але не обов’язковим.

Щоб стати учасником конкурсу, необхідно:

· завантажити та заповнити анкету учасника

· підготувати резюме українською або російською мовою

· скласти супровідний лист з обгрунтуванням мотиваціїї для участі у програмі

Надсилайте вказані документи до 25 жовтня 2010 року на адресу socialenterprise@britishcouncil.org.ua з приміткою «Набір учасників».

Підтвердження участі у програмі  буде надіслано відібраним учасникам  до 10 листопада 2010 року.

За докладнішою інформацією про участь у проекті, просимо звертайтися до Людмили Таценко, менеджера проекту: socialenterprise@britishcouncil.org.ua, тел. (048) 718-81-19/39.