21 вересня 2010 р. Visa організувала і провела в Києві Форум з безпеки операцій з платіжними картами.

Більш як 80 представників основних гравців платіжної індустрії в Україні відвідали захід і обговорили різні аспекти захисту інформації та боротьби з шахрайством у галузі використання платіжних карт. Учасники Форуму поділилися своїм досвідом з колегами і висвітлили основні проблеми, з якими стикається галузь.

Відео дня

Майк Сміт, глава департаменту управління ризиками в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, Азії, країнах СНД, Південно-Східній Європі, Visa, представив Стратегію компанії з управління ризиками і розповів про основні завдання платіжної індустрії у сфері забезпечення безпеки.

Лариса Макарова, регіональний менеджер по управлінню ризиками в Україні, Республіці Білорусь, Грузії, Вірменії та Молдові, Visa, виступила з доповіддю, в якій розповіла про поточну ситуацію у галузі захисту транзакційних даних, динаміці зниження рівня несанкціонованих операцій по картах Visa в Україні і представила учасникам Форуму огляд нових інструментів, розроблених Visa, за допомогою яких представники ринку зможуть удосконалити системи з управління ризиками в банках.

Учасники Форуму обговорили останні зміни вимог із сертифікації банків на відповідність Стандарту захисту інформації в індустрії платіжних карт (PCI DSS), який розроблений для захисту інформації і запобігання шахрайським діям за допомогою універсальних політик і методик інформаційної безпеки.

У Форумі також взяли участь представники компаній «Діболд» і «Ланіт», провідних постачальників термінального устаткування і розробників програмного забезпечення.

Майк Сміт, глава департаменту управління ризиками в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, Азії, країнах СНД, Південно-східній Європі, Visa, відзначив: «Забезпечення безпеки і посилення довіри утримувачів карт до безготівкових платежів є одним з основних пріоритетів Visa. В цьому відношенні величезного значення набуває злагоджена робота всіх учасників ринку, направлена на захист інформації і запобігання шахрайству. Ми в компанії Visa вже давно зайняли активну позицію з розвитку більш широкомасштабних і вищого рівня стандартів роботи нашої галузі. Такі конференції, як Форум з безпеки операцій з платіжними картами в Києві, допомагають галузі рухатися в правильному напрямі».

Форум був покликаний забезпечити активний обмін інформацією у сфері безпеки безготівкових платежів, глибше вивчити проблеми уразливості платіжної інформації і переваги впровадження PCI DSS, а також познайомити учасників українського ринку з передовими розробками в даній сфері.

Visa займає передові позиції у галузі забезпечення захисту інформації і протидії шахрайству при використанні платіжних карт. Компанія Visa здійснила значні інвестиції в технології по запобіганню шахрайським операціям і продовжує розробляти і упроваджувати нові інноваційні програми, направлені на забезпечення безпеки платежів і захист утримувачів карт. Зусилля Visa у сфері безпеки дозволили скоротити рівень шахрайства більш як у 2 рази за останні 20 років і стабільно утримувати його на рівні історичного мінімуму, що дозволяє споживачам по всьому світу і в Україні зокрема з упевненістю використовувати карти Visa для здійснення платежів.

*** Visa є глобальною платіжною системою, яка забезпечує доступ утримувачам карт, торгово-сервісним підприємствам, фінансовим і урядовим установам в більш як 200 країнах світу до швидкої, безпечної і надійної мережі електронних платежів. Електронні платежі здійснюються за допомогою глобальної інноваційної процесингової системи VisaNet, яка здатна опрацьовувати більше 10 000 транзакцій на секунду, забезпечуючи захист від шахрайства для споживачів і гарантії здійснення платежів для торгово-сервісних підприємств. Visa не є банком, не випускає платіжні карти, не встановлює комісії або процентні ставки для споживачів, а також не видає кредити утримувачам карт. У свою чергу, інноваційні рішення Visa дозволяють фінансовим організаціям пропонувати своїм клієнтам широкий вибір фінансових інструментів, включаючи дебетові карткові, передоплачені і кредитні продукти.

Докладніша інформація доступна за адресою:

www.visa.com.ua

Прес-служба Visa Inc. в Україні

Тетяна Патокова

The Willard Group

+380 (67) 466 40 24

tp@twg.com.ua