Київ. 5 жовтня. УНІАН. Сьогодні активісти Київської обласної організації партії «Батьківщина» оголосили безстрокову голодовку з вимогою до територіальних виборчих комісій зареєструвати легітимні списки кандидатів у депутати від «Батьківщини».

Про це голова фракції «Батьківщина» у Київській обласній раді Володимир ПОДРЄЗОВ, депутат Броварської міської ради, керівник міської організації «Батьківщина» Анатолій КРИВОНОС та голова Києво-Святошинської районної організації партії Сергій ГРОМОВИЙ повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН, підписавши відповідну заяву.

«Сьогодні ми розпочинаємо голодування у приміщенні обласної партійної організації, яка знаходиться на бульварі Лесі Українки, 26, а вже завтра розпочинаємо голодування під стінами Центральної виборчої комісії», - заявив В.ПОДРЄЗОВ.

Відео дня

За його словами, таким чином члени “Батьківщини” хочуть висловити протест проти відмов ТВК реєструвати легітимних кандидатів від партії у депутати районних, міських та сільських рад.

«Це протест проти політичного свавілля, це протест виконавцям політичних замовлень в Мін’юсті, ЦВК, ТВК, судах всіх рівнів… Влада повинна припинити терористичні захоплення опозиційної політичної сили та зареєструвати кандидатів від справжньої партії «Батьківщина» під керівництвом Юлії ТИМОШЕНКО», - наголосив В.ПОДРЄЗОВ.

Учасники прес-конференції підкреслили, що голодуватимуть до скасування фальшивих списків кандидатів від «клонованої» «Батьківщини». При цьому вони запевнили, що «є люди, які будуть підтримувати цю акцію».

Коментуючи ситуацію з відмовою у реєстрації справжніх списків кандидатів до місцевих рад Київщини, А.КРИВОНОС наголосив, що влада ще не вдавалась до таких цинічних методів розправ із опозицією.

«Такого єзуїтського методу боротьби з опозицією не було. Леонід Данилович в цьому просто відпочиває», - сказав А.КРИВОНОС.

Продовжуючи тему, В.ПОДРЄЗОВ підкреслив, що «сьогодні вже очевидно, що чесних виборів в Україні не відбудеться, значить не можна і говорити про те, що чесні вибори в Україні будуть». На його переконання, нинішні вибори є підготовкою та «обкаткою» нових методів фальсифікацій на майбутніх парламентських і президентських виборах.

За словами В.ПОДРЄЗОВА, чинною владою і безпосередньо Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ сьогодні, як і 2004 року, «встановлено порядок, коли не важливо хто і як голосує, важливо хто і як «підрахує» та складе протокол».

Депутат облради при цьому підкреслив, що в такий спосіб партію «Батьківщина» вже не допустили для участі у виборах крім Київської області на Львівщині, Луганщині та Тернопільщині.

«І саме тому ми оголошуємо голодування з вимогою повернутися до чесних виборів та зберегти Україні шанс», - підкреслили підписанти заяви про голодовку.