Київ. 1 жовтня. УНІАН. Журнал «Мотодрайв» і столична мережа автозаправних станцій «КЛО» оголосили про старт Всеукраїнського щорічного конкурсу «Мото року 2010», який проходитиме в період з 1 жовтня по 30 листопада.

Про це повідомив видавець журналу «Мотодрайв» Валерій ЧУЙКОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, номінантами конкурсу є мотоцикли, скутери і квадроцикли, що продаються в Україні, з моменту початку випуску яких пройшло не більше трьох років, і які досі знаходяться в продажу.

Відео дня

При цьому В.ЧУЙКОВ додав, що мета конкурсу – «струсонути» моторинок наприкінці сезону і підвищити інтерес до теми мото, а завдання конкурсу – виявити переваги потенційних покупців у всіх сегментах моторинку.

Конкурс «Мотоцикл року 2010» буде проведений у таких групах: «Мотоцикл року», «Скутер року», «Квадроцикл року». Крім того, в рамках конкурсу будуть визначені переможці в трьох додаткових номінаціях: «Дебют року», «Дизайн року», «Інновація року».

У номінації «Дебют року» кращим буде визнано мотоцикл/скутер/квадроцикл, поява якого на ринку України стала знаковою подією, своєрідним проривом. Критеріями вибору можуть служити: новизна продукту, нестандартність технічних рішень, видатні характеристики, або приналежність машини до абсолютно нового для ринку України класу.

У номінації «Найкращий дизайн» (окремо для кожної з груп) оцінюється оригінальність, гармонійність і новизна в підході до дизайну техніки, а також сукупність вищезгаданих якостей.

У номінації «Інновація року» найкращою має бути визнана технічна система, котра висуває модель-донор на інший рівень зручності, комфорту та безпеки її експлуатації.

У голосуванні конкурсу можуть взяти участь всі бажаючі – резиденти України, які досягли 18 років. Голосування проводиться на сайті проекту і на сторінках журналу «Мотодрайв». Від одного учасника приймається тільки одна анкета.

Організаторами конкурсу «Мото року 2010» виступили журнал «Мотодрайв» і столична мережа автозаправних станцій «КЛО».