Київ. 29 вересня. УНІАН. Девелоперський холдинг UDC Holding (Україна) розробляє проект будівництва міста-супутника Хартума в Судані.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН генеральний директор UDC Holding Леонід БОГДАНОВ.

За його словами, проект будівництва міста-супутника буде представлений холдингом на міжнародному інвестиційному форумі «Saudi Investors Window (SIW) 2010» 8-9 грудня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія).

Відео дня

Л.БОГДАНОВ відзначив, що проект міста-супутника передбачає будівництво на земельній ділянці площею близько 600 га на березі Голоубого Нілу в Хартумі житлових будинків, університету, торгово-розважальної інфраструктури. Він додав, що житло розраховане на середній клас.

Гендиректор холдингу повідомив, що нині холдинг займається розробкою першої стадії проекту, а земельну ділянку під будівництво вже придбано.

Він уточнив, що замовником і інвестором проекту виступає кувейтська компанія Al-Bader International Development. Сума інвестицій у проект оцінюється в 12 млрд. дол. Будівництво містечка може зайняти 4-7 років.

Л.БОГДАНОВ відзначив, що UDC Holding займається розробкою проекту, а також здійснюватиме управління проектом (від проведення тендерів до технічного нагляду).

Він не виключає можливості участі в даному проекті українських виробників будматеріалів.

Довідка УНІАН. Девелоперський холдинг Universal Development Construction (Україна) був створений шляхом об'єднання активів компаній «Ваш дім» (Львів), «Технопарк ЛЗТА» (Львів) і «Універсальної девелоперської компанії» (Київ). Холдинг об'єднує значну кількість земельних ділянок, об'єктів нерухомості і незавершеного будівництва. Вартість активів холдингу оцінюється в 150-200 млн. дол.

Холдинг реалізує проекти з будівництва офісної, готельної, логістичної, промислової і житлової нерухомості.